Запознайте се с моделът Лиза Голдън-Боджуани, която ни споделя за времената, когато е приемала само по 500 калории на ден и за борбата, с която се е сблъскала по време на първите си световни ревюта през 2012-а, когато яде само по 20 шушулки едамаме боб дневно, за да поддържа формата си.

През 2014-а решава, че иска да се завърне към кариерата си на модел и отново започва здравословен начин на живот, чрез диети и упражнения всеки ден.

"През 2012-а приемах около 500 калории на ден, докато през 2014-а около 800-1200 в зависимост от настроението и дали съм гладна".

Тялото и е се намира в супер форма, но не е достатъчно слаба за ревюта на марките, в които искала да дефилира. Въпреки своето разочарование, манекенката започва да оценява тялото си такова, каквото е след пътешествие до Индия, където среща съпруга си. Оттогава тя има по-различен поглед върху живота и по-добра връзка с тялото си.

"Един ден просто помислих... Защо се боря срещу тялото си? Спрях да налагам собствения си дневен ред и просто слушах какво иска тялото ми. Така бавно започнах да възвръщам истинската си форма, а не принудителната".

Боджуани сега тренира и яде това, което иска, без да се чувства виновна и да страда психически, а оттам и физически.

"Може би не съм създадена да бъда модел от корица на списание и да се снимам за най-добрите марки, а за да споделя историята си и изпратя апел към всички жени, които водят битка като моята".