Оказа се, че животът е подготвил неприятни изненади за Даниела Алварес, която през 2011 година сложи на главата си короната на най-красивата колумбийка. Левият крак на миската беше ампутиран след усложнения по време на операция.


Даниела, която е и посланик на УНИЦЕФ, трябвало да премине през операция за отстраняване на образувание в коремната област. В резултат на това се получила исхемия – прекъснато кръвоснабдяване към левия й крак. След няколко операции било решено, че той трябва да бъде ампутиран.

Даниела представя Колумбкия на свтовния конкурс "Мис Вселена" 2012
Снимка: Getty Images32-годишната красавица от колумбийския град Баранкиля обаче показа невероятна воля и желание за живот, публикувайки снимки след операцията, в която лекари отстраниха левия й крак от коляното надолу, обградена от най-близките си хора.

„Искам да ви покажа как изглеждам и да кажа, че обичам тялото си толкова, колкото и преди. Щастлива съм, че съм тук на този свят, за да преодолея всички предизвикателства, които идват в новия ми живот. Знам, че с божията ръка ще постигна всичко. „Защо са ми крака, ако имам крила!“, сподели с всичките си близо 2 милион последователи в Инстаграм миската.

На един от кадрите се вижда майката на Даниела, която целува ампутирания й крак. До нея са и нейният баща, брат и сестра, както и бившето й гадже, с което се разделят през март 2019 година.

Последният пост на 32-годишната красавица е отпреди ден. В него тя споделя как се справя с възстановяването на третия ден след операцията.

„Трети ден от възстановяването, не съм плакала нито за секунда (мисля, че само веднъж и това беше заради болката след операцията). Щастлива съм, че съм на този свят, за да се радвам на живота.“

До нея са двамата й любими мъже – нейният брат и баща й.

Алварес се надява, че в бъдеще ще се сдобие с протеза, която да й помогне да продължи да „танцува, кара колело, плува и всичко, което харесвам“.


Освен успешната си кариера на модел, Даниела притежава и собствен онлайн бутик, който има завидните почти 70 хиляди последователи в Инстаграм.