Холивудският актьор Мел Гибсън потвърди, че и той е сред знаменитостите, които са се заразили с новия коронавирус. Това се е случило през април месец и след като 64-годишната легенда се почувствал зле и дал положителна проба, се наложило да прекара цяла седмица в болница.

Новината е потвърдена пред списание „Пийпъл“ от представител на актьора.

„Той даде положителна проба през април и прекара седмица в болница. Беше лекуван с лекарството „Ремдесивир“, докато беше в болницата. От тогава е дал многократно отрицателни проби, както и положителни за антителна“, заявява упълномощено от актьора лице.

Болничният престой на Мел Гибсън се е случил в болница в Лос Анджелис. Малко преди да бъде хоспитализиран той е бил забелязан да пазарува с приятелката си Росалинда Рос. Двамата започват връзката си през 2014 година, а през 201а се ражда първото им дете, което е девето за Гибсън и първо за Росалинда.

Мел Гибсън и приятелката му Росалинда.
Снимка: Getty Images

Холивудският актьор държеше в тайна състоянието си за разлика от своя също толкова известен колега и неговата съпруга – Том Ханк и Рита Уилсън обявиха, че са заразени с COVID-19 на 11 март по време на снимките на нов филм в Австралия. Двойката се възстанови напълно и в края на март се завърна в Америка.