Мел Гибсън коментира твърденията на Уинона Райдър, че носителят на "Оскар" е отправили антисемитски и тесногръди коментари, като обвини актрисата, че лъже относно техните взаимодействия в миналото.

"Това е 100% лъжа", заяви представител на Гибсън в изявление пред списание "Варайъти”.

"Тя излъга за това преди десетилетие, когато говореше пред медиите и сега отново лъже за това", допълни представителят на актьора.

Уинона Райдър обвини Гибсън, че е направи антисемитски и хомофобски коментари в неотдавнашно интервю пред британския "Сънди Таймс". Тя е разказвала подобни истории и в миналото, включително пред списание GQ през 2010 г.

"Бяхме на оживено парти с един от моите добри приятели", казва Райдър пред репортер на британския "Телеграф". "Мел Гибсън пушеше пура, докато ние всички си говорим, и той каза на моя приятел, който е гей: "О, чакай, ще хвана ли СПИН?". След което актьорът прави и антисемитски коментар за евреите.

Райдър казва, че Гибсън по-късно "се е опитал" да й се извини за коментарите си, но говорителят му казва, че това не е вярно.

Звездната кариера на Гибсън пропадна през 2006 г., когато беше арестуван да шофира под въздейстие на алкохол и каза на полицaите, че "Евреите са виновни за всички войни в света!".

Говорителят на Уинона Райдър засега не е отговорил на коментара.