Меган Маркъл и принц Хари посетиха Ню Йорк, което беше и първата им лична разходка след раждането на дъщеря им Лилибет през юни. По време на престоя си Меган сменила няколко тоалетa, а с някои от тях удивително напомняла визията на Мишел Обама - бившата ata първата дама на САЩ, пише сайтът marieclaire.ru.  

По време на посещението си в училище в Харлем, Меган е била облечена с палто от кашмир Loro Piana в цвят бордо. Широките й панталони и обувките са били в същата тоналност. Визията й доста напомня на тази на Мишел Обама по време на инаугурацията на Джо Байдyн, пишат от изданието. Тогава бившата първа дама на САЩ бе облечена с широк официален панталон и палто в същия ярък цвят. 

Интересен факт е, че изборът на този нюанс съвсем не е случаен. Това е един от официалните цветове на суфражистското движение.

Възможно е по този начин Меган не само да иска да се доближи до стила на Мишел Обама, а и да подчертава съпричастността си с борбата за правата на жените.

Според модния редактор на сп. "Вог" (Vogue) Джанел Окводу Меган може да черпи вдъхновение в стила на Обама, заради сходното им положение - Мишел Обама се отказа от официалните си задължения, когато напусна Белия дом, точно както Маркъл се отказа от кралските си обвързаности, напускайки Обединеното кралство. 

Снимка: Getty Image

Меган никога не е крила, че се възхищава на Мишел Обама.

През 2019 година херцогинята лично взе интервю на бившата първа дама за британския "Вог".

Снимка: Getty Image

В мрежата се появили коментари, че изборът на аутфити от Меган може да е продиктуван от интереса й към американската политика. 

Херцогинята обаче не е потвърждавала подобни амбиции. 

Снимка: Getty Images