Меган Маркъл произнесе вдъхновяваща реч на тазгодишната виртуална среща на върха за лидерството на момичетата (Girl Up Leadership Summit). Тя е част от пленума на жените лидери. Херцогинята на Съсекс се появи облечена в синьо, с много дълга и права коса. Тя призова младите жени, които гледат, да следват убежденията си и да ги превръщат в действия.

"Искам да споделя нещо с вас", каза тя. „Тези хора в залите и коридорите, в местата на властта - от депутати и световни лидери до изпълнителни директори - всички те зависят повече от вас, отколкото някога вие ще зависите от тях. И те знаят това."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Маркъл продължи: „Те знаят, че всички вие в по-млада възраст задавате тона за справедливост сред човечеството. Не метафорично казано, а буквално. Човечеството отчаяно се нуждае от вас. Да го притискаме - то да тласка вас - силно, в по-сплотяваща, по-справедлива и по-съпричастна посока. Не само да задаваме рамка на дебата, а да го ръководим - с теми за равноправие между половете и расите, климатичните промени, психичното здраве и благополучие, гражданската ангажираност, обществените услуги и много други. Знам, че вече сте направили много и сте подобрили живота на толкова много хора. Моментът, в който живеем, изисква от всеки един от нас да направи още повече. Сега е време, в което вашите гласове и вашето действие никога не са били по-необходими.

Меган Маркъл изнесе подобна реч завършващите гимназиалния през юни, по време на абитуриентските балове. В нея основните акценти бяха младите да използват гласа си. Водете с любов и състрадание, използвайте гласа си по-силен начин. Повечето от вас са на 18 години, или ще навършите 18, така че ще гласувате. Бъдете съпричастни към онези, които не виждат света по същия начин като вас."