Магаре на лед или слон в хладилник… Това сигурно ще ви се стори съвсем нормално пред дебел мъж в розова балеринска поличка.


Нюйоркският фотограф Боб Кери си прави серия автопортрети – и на шега, и съвсем сериозно. Това, което започва като смешна фотосесия през 2003 година, се превръща в благотворителен проект в подкрепа на жените с диагноза рак на гърдата.


Боб е истински герой на нашето време – самоотвержен и обичащ жена си. През 9 години жена му Линда получава диагноза рак на гърдата. Последвалото лечение донесло временно облекчение, но разсейки продължили да се получават. Линда минала курс химиотерапия, а Боб решил да й докаже, че по-добро дори от това е лечението със смях.


Фотосесията на съпруга с розова пачка искрено забавлявала болната Линда. Затова Боб решил, че трябва да направи всичко възможно тя да продължи да се усмихва. Ексцентричният чудак се снимал с поличката на плажа, на спирки на таксита, в метрото, в лунапарк. Когато фотографиите му станали популярни, Боб решил да ги превърне в книга с име „Балерината”. Той я посвещава не само на съпругата си, но и на лекарите, които й помагали, и на всички жени с диагноза като нейната. Според него проектът му ще помогне повече хора да обърнат внимание на проблема.


Разбира се, фотографът се сблъсква с много неприятности, докато прави своите снимки. Все пак за да е по-ефектно, за интериор той използва публични места. Боб винаги носи розовата пачка със себе си и щом види подходящ момент, я облича. Учудените хорски погледи, виковете, както и арестите от полицаи за неприлично облекло обаче не са нещо, което може да го спре. Повече за проекта може да прочетете тук.