Мъж е хванат да пренася контрабандно повече от 100 живи змии в панталоните си. Лицето е спряно от митническите служители на пристанище Футян, докато се опитвало да влезе в Шънджън, Китай, от Хонконг, съобщават CNN и CBS News.

В джобовете на мъжа са намерени шест торбички, "запечатани с тиксо", докато той се опитвал да премине незабелязано през контролно-пропускателния пункт.В изявление на китайските митници, цитирано от медиите, се отбелязва: "След отварянето на всяка от найлоновите пликове беше установено, че съдържа живи змии във всякакви форми, размери и цветове. След преброяване бяха открити общо 104 змии."

Снимка: X/istockСпоред CNN са открити общо пет вида змии, сред които "млечна змия, западна змия, царевичен смок и тексаска змия“.

През април подобен инцидент се случва на международното летище в Маями, когато служителите на Администрацията за сигурност на транспорта откриват чанта със змии, скрита в панталона на пътник.Мъжът се опитал да скрие змиите в зелена камуфлажна чанта, когато служителите го хванали. В официалния си акаунт в X (бивш Twitter) контролната служба сподели изявление за инцидента и включи снимки на намерените влечуги.

Инцидентът в Китай е станал "преди няколко дни" и не е ясно дали мъжът е бил арестуван.


Друг случай с много змии, намерени на едно място, но този път без опит за контрабанда - през септември миналата година собственик на жилище в Аризона, САЩ, преживява най-големия шок в живота си, след като открива, че в гаража му се са се приютили 20 гърмящи змии, включително 15 малки змийчета.

Снимка: iStock

Прочетете повече:

В средата на миналата година на борда на самолет пилотът бил полазен от кобра.

"Нещо студено се потри в кожата ми" - това било първото нещо, което южноафрикански пилот си помислил, докато превозвал пътници с двумоторния си самолет.

Рудолф Еразъм разпознал, че това е вид кобра, която имала толкова отрова в зъбите си, че можела да убие 9 души с едно ухапване.