Актьорът Мат Деймън разкри, че най-голямата му дъщеря Алексия, която е на 21 години, се е заразила с COVID-19, докато била в Ню Йорк. 49-годишната звезда от поредицата за „Джейсън Борн“ говори пред местна радиостанция в Дъблин, където актьорът и семейството му се намират в момента, след като бяха забранени пътуванията извън Ирландия.

Според „Дейли Мейл“ Мат, съпругата му Лусиана и техните три дъщери – Изабела (13 г.), Джиа (11 г.) и Стела (9 г.) прекарват времето си в луксозен дом под наем на стойност 8 милиона долара в тихо предградие на ирландската столица.

Мат и съпругата му Лусиана
Снимка: Getty Images

Алексия всъщност е доведена дъщеря на Мат, която е дете от предишна връзка на съпругата на актьора Лусиана, но холивудската звезда я нарича своя дъщеря:

„Нашата най-голяма дъщеря учи в колеж в Ню Йорк. Тя прекара COVID по-рано заедно със своите съквартиранти. Но всички са добре.“

В разговора Деймън споделя и своите страхове, свързани с по-възрастното поколение.

„За майката на Луси и моята майка – страшно е за това поколение. Мисля, че всички разбрахме съобщението, всеки се е изолирал, спазва сицална дистанция, мие ръцете си и всичко възможно, за да смекчим ситуацията, но е плашещо за нашите родители.“