Движението #MeToo промени лицето на Холивуд и даде на стотици жени възможност да споделят какво са преживели. Един от най-големите колоси на филмовата индустрия - могъщият Харви Уайнстийн, се сгромоляса и на всички им стана ясно, че вече никой не може да се размине безнаказано. И докато по-голямата част от хората приемат това като положителна промяна, бизнесдамата Марта Стюарт, определена от списание „Harper's BAZAAR“ като „оригиналната инфлуенсърка“, има смесени чувства към движението.

Снимка: Getty Images

Тя не отрича, че много успешни мъже, които познава, са виновни за сексуални посегателства и тормоз, но също така смята, че някои от хората, които попаднаха в черните списъци на Холивуд, просто са разбрани погрешно.

За мен беше много болезнено“, каза тя в интервю за списанието. „Познавам почти всеки един от хората, които бяха обвинени и бяха отхвърлени. Някои определено бяха виновни за повечето неща, в които бяха обвинени. Но други просто имаха ужасен характер. Няма да споменавам имената им, но ги познавам много добре и знам, че те просто си говореха за секс по време на вечеря. За мен това не означава нищо.

Снимка: Getty Images

Според вестник „Ню Йорк Таймс“ повече от 200 много влиятелни мъже в Холивуд са загубили позициите си след началото на движението. Без да оправдава това поведение, Марта Стюарт обясни, че много от тях просто са свикнали да се държат по този начин и не искат да наранят никого.

През 60-те и 70-те години всеки мъж опитваше да те пипне. Опитваха се да те докоснат в таксито или докато пиете мартини на обяд. Трябваше просто да запазиш самообладание и да отблъснеш ръцете им.

Снимка: Getty Images

В интервюто си Марта Стюарт, която днес е на 79 години, разказва повече за кариерата си на модел и на телевизионна водеща. Тя е една от най-популярните бизнесдами в САЩ, а от 2019 г. е консултант в компания за продажба на марихуана.