"Това е снимка на държавността, премазана от престъпността и корупцията, от чувството за безнаказаност на крадците и престъпниците на всички нива на българските институции - от десетте лева на някое гише през стоте лева за катаджията до милионите от магистралите, откраднати в сакове и до милиардите от разградения двор Капитан Андреево."
 
Това написа Мария Лалева, автор на "Любов в скалите" и други книги, докоснали със силата на думите си много хора. 

Писателката изрази силните си емоции, провокирана от инцидента, заради който в Бургас бе обявен ден на траур. Двама полицаи загинаха след тежка катастрофа и преследване на автобус с мигранти. 

 
"Това е снимка на онези, които всички знаят - тайните недосегаеми. Тези, които правят партии и редят листи, редят правителства, решават дела в съда. Онези, които притежават всъщност живота ни. Живот, който понякога свършва така, както на снимката. Зловещо и безсмислено.

Да почиват в мир момчетата. Има и такива като тях в нашата полиция, в нашите институции, между всички нас. Има и слава Богу, че още са тук - в България. Съболезнования на семействата им! Да се замислим."


Какво написа годеницата на един от загиналите полицаи - вижте тук.