Прекрасната Мария Бойчева, която познавате от първата дигитална поредица на bTV и ДНК, посветена на родителството - "40 седмици - Пътят на едно дете", стана Lady Bulgaria International за 2022 година.

Конкурсът е насочен към млади дами, които имат ясна представа в каква посока искат да развиват себе си и вече са положили основите на своето развитие, но също така искат да помагат и на други хора. 

"Избрах да участвам в Lady Bulgaria, именно защото не е поредният конкурс, целящ да донесе още една титла на момиче без ясна цел в живота. Привлече ме това, че има кауза и тази година тя беше именно това да се покаже красотата на българските традиции и места", споделя с нас Мария.

Нейното любимо място са Рупите, там където е храмът на Ванга. "За мен това е едно място с магия, енергия и история. Смело мога да кача, че съм обиколила почти целия свят, но не съм била на по-въздействащо място", казва красавицата, която се е посветила на няколко каузи.

"Усилията ми са насочени основно към това да подкрепя деца в неравностойно положеие и деца/младежи, искащи да се развиват в сферата на спорта и здравословния начин на живот. Няколко събития вече дори предстоят - на 23 април пред НДК ще подкрепя и зарадвам деца от социални домове, които ще дойдат да се срещнат с познати за тях лица само от медийното пространство. А в началото на май ще участвам като дарител в спортната олимпиада на Американския Университет в Благоевград", обясни Мария.

Според Мария красотата трябва да бъде посланник на доброта, да бъде поведение и отношение. "Много мило ми стана, когато, няколко дни след конкурса, фризьорът на събитието Борислав Бешински от Благоевград, ми писа, за да ми каже, че за него освен физическа красота, имам и харизма, с която съм изпълнила пространството. За мен това е истинската красота - поведението".

За Lady Bulgaria Universe е избрана пловдивчанката Карина Атанасова, а Lady Bulgaria World – Лилия Билалова от София. Мария разкзва, че всички участнички в конкурса са били чудесни. "Смятам, че с някои от тях сме доста различни, но пък можем да научим и разменим опит една с друга, именно заради тези различия".

Мария Бойчева е от Благоевград и развива свой бизнес. "Продължавам усилено да работя и развивам своя бранд, имам планове да пусна нов продукт. Ще продължавам и да уча сина си на доброта, отношение и да му показвам, че трябва да помагаме на тези, които имат по-малко от нас", каза още тя.

Други материали за Мария: