Мария Бакалова изрази подкрепа за Украйна по време на церемонията за връчването на наградите "Изборът на критиците", пише "Ню Йорк таймс".

Българската актриса беше сред звездите, които обявяваха носителите на отличията в Лос Анджелис. Миналата година Мария Бакалова спечели приза "Изборът на критиците" за най-добра актриса в поддържаща роля за участието си в "Борат 2", за която имаше номинация и за "Оскар".

"Аз съм от България, а родният ми град е само на няколкостотин мили от Украйна. Събрали сме се заедно в тази специална вечер и искам да отделя момент, за да призная храбростта на народа на Украйна, защитаващ правото си на независимост и демокрация", каза Бакалова, преди да връчи отличието за най-добра актриса в поддържаща роля. 

"Искрено се надявам, че ще се съберем и ще поставим началото на нова ера на културен и творчески обмен между Източна Европа и Холивуд, който беше основополагаща сила на творчеството през 20 век. Надявам се моето послание да стигне до украинския народ: Виждаме ви. Ние сме с вас. И сърцата ни са с вас", допълни актрисата.

Мария Бакалова е от Бургас, който се намира на по-малко от 1200 километра (750 мили) от украинската столица Киев, уточнява "Ню Йорк таймс".

Темата за войната в Украйна засегнаха и други известни артисти - вижте повече в сайта на bTV Новините.