Певицата Мариана Попова публикува във Фейсбук две свои снимки – на 27 и 42-годишна възраст, а текстът към тях е „Спокойна съм въпреки опита и тъгата в очите“.

По-късно певицата публикува и кадри от празнуването на предишни рождени дни. На един от тях тя е в компанията на Катерина Евро, Орлин Горанов и Христо Мутафчиев.

В ранните часове на 6 юни съпругът на певицата – актьорът Веселин Плачков, я поздрави в социалната мрежа с поетично послание:
Тя е тази, която вдъхновява!
Тя е тази, която е талант и богатство!
Тя е тази, която обичам и обича!
Днес ТЯ има рожден ден!
Стихия си, такава остани.

Известната двойка живее в Плевен с дъщеря си Екатерина, която се роди през септември 2018 г. Двамата имат и по една дъщеря от предишни партньори.

„Всъщност при нас животът не се е променил много. Имаме едно диво дете, сладко и прекрасно – Екатерина, която не ни дава време да мислим за тези неща. Моята дъщеря Мария-Магдалена също живее при нас. Имаме и кокер шпаньол, който си иска своите грижи. Слава богу, имаме малко дворче, в което прекарваме хубавото време“ – сподели Мариана в "Шоуто на Николаос Цитиридис" (bTV) в началото на карантината.

В началото на април Мариана Попова представи новата си песен "Дъжд". Текстът е на Александър Петров, а музиката е композирана от Светослав Лобошки. Продуцент на видеото е Игор Марковски.

На 6 юни е роден и друг български музикант - Васко Кръпката. Днес той навършва 61 години.