Тина Ноус-Лоусън е успешна бизнесдама и дизайнер, но за повечето хора е известна преди всичко като майката на музикалната суперзвезда Бионсе. Тази седмица, в интервю за подкаста на колежката си Хедър Томсън, Тина Ноус разкри произхода на необичайното име, което е дала на дъщеря си.

Бионсе не е често срещано собствено име и произлиза от френското фамилно име Beyince. Това било и семейното име на Тина, преди да го промени, за да може да бъде приемана като равна от останалите американци.

Снимка: Getty Images

При раждането си Тина Ноус е била кръстена Селестин Бионсе, но в акта ѝ за раждане фамилното ѝ име е записано грешно и вместо Beyince я записват както чуват името – Beyonce. Когато майката на Тина отива за да поиска да оправят грешката ѝ казват, че трябва да е благодарна и на толкова. През 50-те години на миналия век е било практика на много чернокожи деца дори да не се издава акт за раждане.

Снимка: Getty Images

Не са им издавали актове за раждане, защото по този начин показват, че те не съществуват“, обясни Тина в интервюто си. „Показват, че чернокожите деца нямат никакво значение. Опитвам се да си представя колко ужасно е било за майка ми да не може дори да запише името на дъщеря си правилно.

Когато години по-късно Селестин Бионсе започва да гради кариерата си, френското ѝ име се оказва пречка да пробие в модния бизнес, затова тя го променя на по-американско звучащото Тина Ноус.

Снимка: Getty Images

През 1981 г. Тина ражда дъщеря си, на която решава да даде фамилното име, от което се е оказала. Така новороденото момиче получава името Бионсе, изписано по начина, по който е била изписана фамилията на майка ѝ – Beyonce.

Така днес 39-годишната музикална звезда споделя името Бионсе с много свои роднини, но като първо, а не като фамилно име и изписано по малко по-различен начин.