През 2002 г. Майкъл Джексън шокира целия свят, след като изложи най-малкия си син на опасност. За да покаже бебето на насъбралите се под балкона му около 200 човека, легендарният музикант го показа над парапета и бебето увисна над земята от третия етаж, предизвиквайки вълна от възмущение по целия свят.

Снимка: Getty Images

Днес това бебе, официално наречено Принц Майкъл Джексън II, е млад мъж, но славата на известния му баща и това събитие, което е едно от най-скандалните в живота на изпълнителя, продължават да го преследват, дотолкова, че младежът вече не иска да бъде наричан с името, дадено от баща му.

Принц Майкъл Джексън II се роди в началото на 2002 г., но бързо му лепнаха прякора Бланкет (одеяло), защото баща му винаги покриваше лицето му с одеяло (или с кърпа, в случая с балкона). Детето е родено от сурогатна майка и е заченато със сперматозоидите на певеца. Името на майката никога не беше публично обявено.

Той беше само на 7 години, когато баща му почина и остана заедно с по-големите си брат и сестра Принс и Парис под грижите на баба си Катрин. Бланкет е детето на Джаксън, което стоеше най-далеч от светлината на прожекторите и по тази причина някои медии му лепнаха прякора „невидимото дете“.

Днес младежът не желае повече да бъде наричан с псевдонима Бланкет, нито пък с името, което му е дал баща му. За себе си е избрал да се нарича Биги, както сподели самият той пред Би Би Си тази седмица в едно от малкото си телевизионни интервюта. 19-годишният Биги не разкри откъде идва новият му прякор.

За разлика от брат си и още повече от сестра си, които нямат против да говорят за известното си семейство и да са в публичното пространство, най-малкият син на Майкъл Джексън предпочита да е зад камерата, отколкото пред нея.

„Баща ми беше много добър танцьор. А аз не мога да пея, нито да танцувам“, разкри той още през 2012 г. „Докато растях, исках да бъда режисьор, защото е по-забавно.“

От 2020 г. Принц Майкъл Джексън II вече живее сам, след като си купи къща за повече от 2.5 млн. долара, близо до дома на баба си.

Трите деца на Майкъл Джексън наследиха богатство от около 100 млн. долара всеки.