„Мисля, че хората не оценяват колко е важен здравословният начин на живот, докато не остареят. Не се замислят колко е важен слънцезащитният крем, подходящият измиващ гел, хубавият продукт за овлажняване и хидратиране на кожата, натуралната храна и голямото количество вода, която трябва да се пие ежедневно." Това са думи на 42-годишна жена със 17-годишен (здрав!) брак, 4 деца (от един и същи мъж!), и блестяща кариера. Сигурно си мислите, че при всичко това тази жена изглежда ужасно, съсипана е от времето, усилията, кариерата, грижите за съпруга и децата. Но не е така! Тя е Виктория Бекъм и една от най-стилните жени, запазила красотата във времето. 

Блестящата й кожа, стройната й фигура и безупречният й стайлинг не отстъпват по нищо на успешната й кариера, секси мъжа и красивите деца. Щом тази жена е постигнала такъв баланс, можем ли да не повярваме на думите й? 

Каква е тайната на Виктория за успеха, за брака, за красивата кожа и стройната фигура? Или поне за красивата кожа. Защото е ясно, че всичко останало е следствие от външната и вътрешната красота.

Преди време ви разкрихме нейният хитър трик за хранене - един съвет, който Виктория е последвала от любимия си дерматолог - д-р Харолд Ленсър. Тя всеки ден яде сьомга.

Храната е много важна, но не е единственият фактор. Госпожа Бекъм не веднъж е споделяла, че що се отнася до козметиката, ползва само био, натурални продукти и процедури. Като например терапията Intraceuticals, чиито серуми съдържат над 18 природни и билкови съставки като зелен чай, екстракт от мечо грозде, екстракт от жълт лапад за равномерен тен, алое вера, екстракт от бамя, екстракт от африканска брезова кора и пр. „Intraceuticals не може да се сравни с нищо друго. Наистина ти помага да изглеждаш по най-добрия възможен начин“, казва Виктория. Или пък терапията Venus Viva, която чрез нано фракционирана радиочестота стимулира естествените процеси в организма за възпроизводство на колаген и еластин.

Виктория силно вярва, че почистващият гел е не по-малко важен. „Чиста кожа, здрава кожа. Прочетете етикета. Съставките задължително трябва да са натурални“. Почистваща процедура със серуми с природни съставки е едно от най-добрите неща, които може да дадете на лицето си. Hydrаfacial MD, например, е терапия, която покори Холивуд именно с чудотворните си съставки. Основните са екстракт от семена на конски кестен, зелен чай, арника, стабилизирана формула на Витамин С. Всъщност терапията е почистваща и хидратираща в дълбочина, като премахва комедони и черни точки и действа укрепващо на епидермиса, и успокояващо за акне и розацея.

Умореният вид от много работа и задълженията вкъщи около децата, Виктория Бекъм прикрива със своя бял молив за очи, от колаборацията й с Estée Lauder, който поставя от вътрешната страна на долния клепач. "Един малък трик за свеж вид дори и след 11-часов полет от Лондон до Ню Йорк", добавя Бекъм в интервюто си за The Edit.

Ние просто й се възхищаваме! Но по-важното е - осъзнаваме, че не е толкова трудно да бъдем като нея. Поне на външен вид. Дейвид така или иначе е зает!

Снимка: Getty Images