Тя иска само да бъде най-добрата майка на своята дъщеря. И го прави. Макар мнозина да се чудят как успява, защото е родена без ръце и всичко върши с... краката си. 

Деяна Баско е родена така. Това не й пречи да е супер състезател по таекуондо и да помага на много жени да са в добра физическа форма. 

Когато забременява, много нейни последователи й оставят негативни коментари. 

ЩЕ СЕ ПРОВАЛИШ!

Момичето със стоманена сила и воля не отрича, че зад гърба си е имало трудни моменти, но те са формирали от нея човек, който нe приемa поражението за отговор!

"Инвалид не е този, който няма ръце или крака, а човекът, който не иска да използва мозъка си. Всеки би трябвало да намери или да прави нещо, което го удовлетворява в живота. Аз намерих удоволствие в рисуването!" - казва смелото момиче за telegraf.rs.

ТЯ МОЖЕ ВСИЧКО

Тя може да си обели банан с крака и да го изяде.
Шофира без проблеми - и винаги първо си поставя колана. 
Без проблеми си обува чорапите с пръстите на краката и пети. 
Рисува прецизно с четка и бои от 9-годишна. От малка е член на асоциацията на художниците, рисуващи с крака и уста. Записва се и в Художествената академия в Нови Сад, за да стане наистина прецизен художник.


Печели второ място на европейското първенство по таекуондо във Варшава. 
Гримира се съвършено.
Стреля с лък с удивителна прецизност. 

Единственото нещо, което не може да прави, е - да си закопчее горното копче на дънките. 

Деяна има любящ съпруг и когато се ражда бебето им, двамата са на крилете на щастието. Никаква трудност за Деяна да се научи да приготвя мляко в шише, да храни детето си, да го гушка, реши, както и да го преоблича. Да, точно така - с крака! 

Деяна има напълно здраво момиченце, което кръщават Лара. 

Тя никога не казва за себе си, че е без ръце. Просто е Деяна, която има криле! 

Как една мечта за бебе се сбъдва по трудния начин - вижте във видеото