Нигерийска спортистка във видимо напреднала бременност завоюва златен медал на спортен фестивал. 26-годишната Аминат Идриис, която е в осмия месец, спечели първото място в категория Mixed Poomsae (смесено пумсе) на таекуондото.

Oрганизаторите определиха постижението й като "вдъхновяващо", a oсвен това Идриис грабна още няколко отличия в симулативни категории, известни като "Poomsae" (пумсе). 

"Това е голяма привилегия за мен. Реших просто да опитам, тренирах два пъти... чувството е много приятно. Преди да забременея винаги съм се наслаждавала на тренировките, така че не беше по-различно и с бременността", казва тя пред Си Ен Ен.

Не всички обаче намират за вдъхновяващо участието й на спортния фестивал заради напредналата й бременност, но тя смята, че те всъщност не разбират смисъла на таекуондото. 

"Много хора не разбират какво представлява таекуондото. Таекуондото има два клона: боен спорт и пумсе, което е форма на упражнение, показващо техники на ръцете и краката в таекуондото. Аз взех участие в пумсе състезание", казва тя.

Вижте повече за представянето на Аминат Идриис във видеото в сайта на bTV Новините.