Волята за живот, и то не какъв да е, а необикновен, е това, което спасява Бетани Хамилтън. Когато е едва на 13, тигрова акула я напада, докато кара сърф и откъсва лявата й ръка чак до рамото.

По време на инцидента тя губи 60% от кръвта, циркулираща в тялото й. Въпреки ужасната случка, успява да се възстанови само за 1 месец. След по-малко от година взема участие в професионално състезание за сърфисти.

През същата година издава мемоарите си, които няколко години по-късно се превръщат във филм по действителен случай.

В Soul Surfer от 2011 година вземат участие звезди като Денис Куейд, Хелън Хънт, Анна-София Роб играе Бетани Хамилтън, а самата Бетани изпълнява сцените, в които Анна-София сърфира.

Снимка: Getty Images


Бетани често публикува видеа как извършва ежедневни дейности с 1 ръка.

Без проблем тя връзва косата си, пържи яйца, тренира, сърфира, чупи кокосови орехи, носи 2-годишния си син и багаж и дори скача на въже. 


„След като загубих ръката си, всички ежедневни задачи, като рязане на ябълка или връзване на косата, бяха непосилни за мен. Да се научна да сърфирам с една ръка също беше голямо предизвикателство. Научих, че трябва да съм много адаптивна, за да се боря с всички малки неща, които стоят на пътя ми.  Ще бъда първата, която признава, че това невинаги е толкова лесно. Има и много обезкуражаващи моменти и сълзи също. Но аз избрах да не бъда повалена от тях и да се боря. Реших да сменя „Не мога“ с „Как бих могла да го направя“. Избрах да пробвам, дори когато е трудно. И когато не успея, пак пробвам“, заявява Бетани откровено пред своите последователи в Инстаграм.

Освен че младото момиче се превръща в професионален спортист въпреки недъга, тя не се отказва от живота и създава семейство. А скоро ще посрещнат и дете номер 4.