В края на миналия век световната музикална сцена изневиделица бе похитена от две тийнейджърки от Русия – 14-годишната Юлия и 15-годишната Лена, заедно t.A.T.u! Кариерата на двете момичета се разви скорострелно с помощта на няколко хита, споделени целувки в клипове и на сцената и провокативни текстове и поведение от страна на симпатичните девойки!

Те бяха малки, изглеждаха мили и музиката им звучеше модерно, но прецизно изградената скандалност в имиджа им бе, всъщност, "истината", която ги направи известни не само Европа, а и в САЩ, и в целия свят.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Истината" не беше точно истина, както всички се досещахме. На публиката бързо й омръзна да се лута из умишлено заплитаните загадки за сексиалността на момичетата. Музиката продължаваше, но, както се случва при повечето сензации, интересът пламва и угасва с една и съща скорост – съвсем скоро.

През  2004г. дуото се разделя с досегашния си мениджър със скандал, заради скандалността. Момичетата не са доволни, че Иван Шаповалов не обръща внимание на музиката, а се фокусира върху създаването на скандали около групата. Това забавя записа на втория албум на t.A.T.u.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По същото време Юлия забременява с първото си дете от омъжения си любовник, с когото се разделя скоро след това. През 2007г. се ражда и второ й детенце от тогавашния й съпруг – бизнесмена Парвиз Ясинов, с когото се развежда през 2010г.

t.A.T.u. официално се разпада през март 2011г. след 3 албума на английски и 3 на руски. В официалното съобщение от мениджмънта на групата се посочва конфликт между членовете, като причина за края на бандата.
Въпреки този конфликт, Юлия и Лена осъществяват единични общи проекти в следващите години, последният от които е изпълнението им на откриването на Зимната олимпиадата в Сочи през 2014г.

Снимка: facebook.com/KatinaLena

Преди броени дни, Лена роди първото си детенце. Изпълнителката е омъжена за словенския музикант Саша Кузманович от 2013г.

Снимка: facebook.com/juliavolkovaofficial

И Лена, и Юлия все още се занимават с музика и развиват соловите си кариери, като обаче, поне досега, не са успели да се доближат дори до славата на съвместния си проект t.A.T.u.