Политикът и общественик Гергана Паси ще бъде специален гост в „Търси се…“ тази неделя (14 май) от 12:30 ч. по bTV. Тази година тя чества своя 50-годишен юбилей и това е повод за равносметка в личния ѝ живот, за който разказва открито и откровено.

За първи път съпругът ѝ Соломон Паси ще открехне завесата на тяхната любов. Тя се случва в парламента, но най-паметен за него е моментът, когато предлага брак на своята любима в Занзибар. „Тогава тя не повярва на ушите и очите си, защото и двамата бяхме имали по един брак зад гърба си и смятахме, че бракът е изчерпана институция за нас“, споделя Соломон Паси. Той ще разкрие, че е присъствал на раждането и на двете им деца – Михаела и Давид – и това е най-вълнуващият момент в живота му.

„Ние нямаме лесна любов. Нищо, че на повърхността изглежда да е нещо много хармонично. Ние сме много различни“, откровена е Гергана Паси. За първи път двамата със съпруга ѝ ще говорят и за трудните моменти, през които минават като семейство. „Той е като природно бедствие. Много топъл мъж, човек, баща, но и много строг едновременно. Особено с децата“, допълва тя.

Меги и Нели ще я срещнат и с децата ѝ – дъщеря ѝ от първия брак Катерина и по-малките Михаела и Давид. Към тях ще се присъедини и нейният племенник Борислав. „Усещаме колко ѝ е трудно понякога, но се стараем винаги да й помагаме“, разказват децата на Гергана.

Много емоционална ще бъде срещата и със сестра ѝ – близначката Михаела Калайджиева, с която са неразривно свързани цял живот. „Ние никога не сме се разделяли. Тази връзка не може да бъде обяснена. Благодаря, че я имам в живота си“, споделя Михаела. Тя ще признае, че най-трудният период за сестра ѝ е когато ражда едно след друго двете си деца от Соломон Паси и сама успява да се грижи за тях.

В портрета на Гергана Паси ще се включи и нейната майка Златка Сярова, която доскоро е продължавала да работи като лекар. Тя ще разкрие, че най-трудният момент, с който е трябвало да се справи семейството, е когато бащата на Гергана се разболява от COVID-19 и лекарите едва успяват да го спасят. „Благодарна съм, че имам две прекрасни дъщери, които се грижат за нас“, казва майката.