Тя е известна по целия свят, но в САЩ е истинска легенда. В продължение на 25 години Опра Уинфри, която днес навършва 66 години, водеше най-гледаното токшоу на всички времена - "Шоуто на Опра Уинфри", в което правеше интервюта със звезди, разказваше сърцераздирателни или вдъхновяващи истории, представяше нови продукти или даваше полезна информация на зрителите си. През тези години Опра беше постоянен гост в домовете на милиони американци и благодарение на това успя да се превърне в първата чернокожа жена милиардер.

Но въпросът, който мнозина си задават, а задават и на нея, е защо една толкова успешна жена никога не се е омъжвала и няма децa. Всъщност зад това решение се крие много сериозна травма от миналото ѝ.

Опра Уинфри е раждала веднъж, но детето ѝ е починало

Преди да стане една от най-богатите жени в света, Опра Уинфри е имала много тъжно и изпълнено с лишения детство. Родена в бедно семейство от майка тийнейджър, самата Уинфри забременява съвсем млада, но не по свое желание.

Опра си спомня, че е била изнасилена за пръв път от свой братовчед, когато е била на 9 години. След това сексуалният тормоз от него и от други членове на семейството ѝ продължил и на 14 години Опра Уинфри забременяла.

Синът ѝ се родил през 1968 г. година и Опра го нарекла Кейнън (среща се и като Ханаан). Няколко месеца след раждането си, бебето умряло.

Трагедията не спира амбицията на Опра

Всичко това не само не намалява, но дори дава тласък на амбициите на младата жена. Още преди да завърши училище, тя започва свое радиопредаване, което може да се нарече началото на една от най-забележителните кариери на всички времена.

Снимка: Getty Images

През следващите години тя води няколко токшоута и всички те се радват на добър рейтинг. Това привлича вниманието на правилните хора и скоро Опра намира продуценти за нейно собствено шоу. "Шоуто на Опра Уинфри" започва през 1986 г. и бързо се превръща в задължително за хиляди американски семейства.

Снимка: Getty Images

Опра започва да участва и в много благотворителни събития и на едно такова се запознава с бизнесмена Стедман Греъм, за когото се сгодява през 1992 г. За изненада на всички обаче, сватбата така и не се състои. Двамата с Греъм все още са заедно, но никога не сключват брак и никога не им се раждат деца.

Опра Уинфри - майката на всички деца

Снимка: Getty Images

След като в продължение на години Опра избягваше въпроса за децата, тя в крайна сметка призна, че не съжалява задето е останала бездетна: "Ако имах деца, щяха да ме мразят", каза тя. Водещата призна, че не би могла да обърне на децата си вниманието, което заслужават и в същото време да е толкова отдадена на кариерата си, както сега.

За да постигна това, което постигнах, трябваше да жертвам нещо и ако имах деца, вероятно щяха да са те. Когато хората ме притискаха да имам деца, осъзнах, че няма да съм от онези жени, които ще съжаляват, че нямат.

Опра Уинфри

Една от причините Опра Уинфри да не се чувства зле за това, че не е майка, е фактът, че по собствените ѝ думи тя е "майка на всички деца по света". Чрез постоянните си благотворителни инициативи, Опра е помогнала на хиляди деца по целия свят да получат образование и бъдеще. И дори днес, когато вече е на 66 години, не съжалява за избора, който е направила.