Един петък, в края на октомври преди години, Оана - румънка, която скоро се е сгодила, решава да прекара вечерта си в забавления. Излизат на вечеря с годеника си, след което на клуб, в който свири техен приятел.

Тогава Оана дори не е подозирала, че така ще започне най-тежкото й пътуване от тъмното към светлото.

Те се наслаждават на представлението, когато адът слиза на земята. Около 22:30 в клуба избухва пожар, при който 400 души се оказват затворени зад срутилия се вход. В хаоса много от тях падат за земята. Тези, които вече са навън, се опитват да им помогнат. Оана обаче е далеч от изхода, а огънят бързо се разпростира навсякъде. Годеникът й я покрива с ръцете и тялото си, за да я защити поне малко. Успява да се измъкне по някакъв начин. 

150 души са ранени в този пожар, а 64 загиват.

Когато пристигна в болницата, Оана губи съзнание. Остава в кома 40 дни, а шансовете й да оцелее през това време са около 5%. По чудо се буди. Малко по-късно обаче научава, че годеникът й е загинал в пожара.

Открива мотивация да се бори за живота си в лицето на своите родители - решени да спасят единственото си дете, независимо от всичко. Те прекарваха месеци след месеци в различни болници, без да губят надежда. Оана преминава през десетки операции. С течение на времето упойките започват да не й действат и много от интервенциите се извършват без анестезия. Лекарите са изумени от възстановяването й.

След две години сериозни борби за здравето й, Оана все пак вижда, че има светлината в края на тунела. Започва отново да се учи как да използва части от тялото си. Ръцете й са без пръсти и това коренно променя живота й.

По кожата на ръцете и тялото й оставят белези от изгарянията. Върху една част от тях тя си прави татуировки, но не защото се срамува. "Не крия белезите си! Наслаждавам се на цялата им красота. Обичам и съм приела себе си във всичките си форми", споделя тя в Инстаграма си.

Днес тя работи като ИТ бизнес анализатор и пътува колкото може. Създава и блог, в който споделя опита си, както и различни съвети за красота, позитивно мислене и здраве. Чрез него тя иска да вдъхнови хората да се чувстват красиви, въпреки несъвършенствата си.

Снимка на Оана влиза в The Atlas of Beauty на фотографката Михаела Норос, която пътува по целия свят и снима жени с впеатляващи лични истории.