Година и половина мина от лятото на 2016-а, когато Натали Портман заяви, че да влезе в социалните мрежи е последното нещо, което иска.

Но сега носителката на "Оскар" за "Черният лебед" вече има сериозен аргумент, за да го направи - нестихващия секс скандал в кино индустрията на Холивуд.

Актрисата основава наскоро заедно с други 300 представители на шоу-бизнеса движението "TIME'S UP", с което да сложат точка на сексуалното насилие и да подкрепят жертвите на сексуално посегателство на работата.

"Нека решението на всеки за новата година бъде: Не приемайте сексуалния тормоз и неравенството на работното място за нормално. То не е нормално", заяви Портман в подкрепа на движението.

Това е причината актрисата да пристъпи в света на социалните мрежи, създавайки профил в Инстаграм, където да споделя информация за каузата.

Новината за Инстаграм профила на Натали Портман се разнесе бързо  благодарение на съпруга й Бенджамин Милпие, който е сред малцината, следвани от кино звездата в социалната мрежа.

Сред останалите са профилите на Ева Лонгория, Селена Гомес, Бри Ларсън, Рийз Уидърспуун, Дакота Джонсън, Ема Уотсън, Америка Ферера, Рашида Джоунс и френската модна къща "Dior", чието дългогодишно лице е.

"Моят първи и единствен профил в социалните мрежи" написа Портман в Инстаграм, където вече има над 600 000 последователи.