Започна новият сезон на кулинарното предаване "Вкусът на България". Водеща и този път е победителката от седмия сезон на MasterChef - Мария Жекова. В студиото на "Тази събота и неделя", Мария сподели тайни от необятния свят на кулинарията и разказа за ползите от приемането на истинска, чиста храна. Изкуството да се храниш здравословно е основно вдъхновение за водещата в нейното ежедневие. Каузата на Жекова е да насочи хората към български производители и също така мотивация за самостоятелно приготвяне на храната.
"Много искам да обърнем фокуса към българските производители и да ги поставим в центъра на предаването. Още в първите епизоди запознаваме хората с някои от тях" - разкрива водещата за предстоящите събития във "Вкусът на България".
Победителката в седмия сезон на MasterChef, която разказва истории с рецептите си, споделя, че храната е нещо много повече от просто ястие. Тя е преживяване, начин на живот, спомени.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
„Рецептите на хората са техните детски спомени.“ - казва Мария
На въпроса с коя храна би описала детството си, тя обясни, че със сигурност чушките са вкуса на нейното детство, защото баба и е изключителна готвачка и ги е приготвяла страхотно. Водещата на кулинарното предаване сподели още, че вдъхновението за приготвяне на храна идва изцяло от желанието и мотивацията да се грижи за себе си.
"Разбрах, че природата е основен източник на здраве и лек за много болежки."
ВРЪЗКАТА С БЪЛГАРСКОТО
Когато става дума за връзката с българското и родното, Мария е категорична, че всички носим тази свързаност в себе си, но някои хора просто са я потиснали с времето.
"Вкусът на България - това сме ние" - добавя Жекова.
Повече от разговора - вижте във видеото.
Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK
Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM
Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK