Любо Киров бе част от делегацията на президента Румен Радев при неговата визита във Ватикана.

„Беше изключителна чест да съм част от официалната делегацията на президента и да се срещна с папа Франциск, който пред нас отправи поздрави към всички българи!“ – сподели талантливият музикант.

„Нека не забравяме, че Кирил и Методий са канонизирани като светци за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език и разпространяване на християнството сред ранносредновековните славянски народи. Титулувани са като равноапостоли и славянски апостоли“ – добавя 51-годишният Любо Киров.

Снимка: instagram.com/lubokirov/

Той припомня, че на 30 декември 1980 г. с апостолическото послание Egregiae Virtutis, папа Йоан Павел II ги обявява за съпокровители на Европа.

Снимка: instagram.com/lubokirov/

Няколко дни преди 24 май Любо Киров представи новия си дует с Михаела Маринова – „Вселена“.

Снимка: instagram.com/lubokirov/

Професионално пътищата им се пресичат за първи път през 2020 г., когато се събират в магична дуетна версия на вече познатото солово парче на Любо Киров „Мога“.

Снимка: instagram.com/lubokirov/

„Щеше да е много странно, ако „Мога“ няма продължение. Възприемам срещата си с Любо като съдбовна. Той ми стана учител на много нива, прегърна ме и е един от хората, които най-много вярват в мен. Работата с него е вдъхновение“, сподели Михаела при премиерата на песента.

Снимка: instagram.com/lubokirov/

За първи път феновете ще чуят на живо дуета на концертите от предстоящото турне на Любо Киров, на което Михаела ще е отново специален гост.

Както подсказва и името му, „Ново турне 2024“ ще бъде изцяло ново преживяване за публиката на Любо Киров. В момента той работи и по албум, който се очаква да излезе през годината.

Снимка: instagram.com/lubokirov/Датите от „Ново турне 2024“ са:
София – 14 юни
Плевен, Летен театър, 10 и 11 юли
Варна, Летен театър, 13 юли
Стара Загора, Летен театър – 18 юли
Бургас, Летен театър 21 юли
Пловдив, Античен театър, 7 август
Велико Търново, зала „Васил Левски“, 9 октомври
София, зала „Арена София“, 28 ноември

Снимка: instagram.com/lubokirov/