Пътят на децата актьори рядко е гладък и славата обикновено не им се отразява добре. Младата актриса Линдзи Лоън не е изключение. Любимката на милиони млади момичета през 90-те се превърна в проблемна млада жена, която често има неприятности с полицията и няколко пъти е изправяна пред съда. Вместо с филмите, в които участва, тя по-често попада в медиите заради грешките си.

Днес Линдзи Лоън навършва 33 години, затова решихме да ви припомним коя е тя и какво се обърка в живота ѝ.

 

Линдзи Лоън – дете актьор с голям потенциал

Снимка: Getty Images

Звездата на Линдзи Лоън изгря през 1998 г., когато участва във филма „Капан за родители“. Филмът е по мотиви от романа на Ерих Кестнер „Двойната Лотхен“ и много бързо се превърна в хит, който донесе на създателите си над 90 милиона долара, а на Линдзи международна слава.
Пет години по-късно актрисата се снима в друг хитов тийнейджърски филм – „Шантав петък“, в който играе възрастна жена в тялото на 16-годишната си дъщеря.
През 2004 гледахме Линдзи Лоън във филма „Гадни момичета“, в който си партнираше с Аманда Сайфред, Рейчъл Макадамс и Лейси Чабърт. Филмът и изпълнението на Лоън получиха предимно положителни оценки от критиците.

 

Проблеми с алкохола

Проблемите на младата актриса изглежда започнаха след успеха на „Гадни момичета“. Стана ясно, че собственият ѝ баща се е опитвал да използва името ѝ за да върти измами. По това време се появиха и първите слухове за злоупотреба с алкохол.
През 2006 г., актрисата беше приета в болница заради „изтощение и прегряване“, но за никой не е тайна, че причината за това изтощение бяха редовните партита, които посещаваше.
Малко по-късно Линдзи започна да ходи на срещите на Анонимните алкохолици и сама съобщи това на медиите: „Реших, че е време да се погрижа за здравето си.“
Срещите изглежда не помогнаха, защото през 2007 г. папараци успяха да снимат Линдзи Лоън припаднала в кола. Снимката обиколи интернет и вдъхнови много шеги.

Снимка: Twitter

По това време феновете на актрисата сериозно започнаха да се притесняват за здравето ѝ, особено след като качи снимки от почивката си на хавайските острови, на които ясно се виждаше колко много е отслабнала. Известно е, че като дете Линдзи е страдала от анорексия.

 

Проблеми със закона

Актрисата два пъти е арестувана за шофиране в нетрезво състояние. Осъдена е да прекара един ден в затвора и да посети няколко морги, за да види трупове на жертви на автомобилни катастрофи. Това не я спира и само няколко месеца по-късно тя отново е изправена пред съда, където ѝ е наредено да посещава психотерапевт и да положи 90 часа обществено полезен труд.

Снимка на Линдзи Лоън в съда в Бевърли Хилс през 2009
Снимка: Getty Images

Шофирането докато е пила не е единственото провинение на актрисата. През 2010 г. Линдзи беше арестувана, след като опита да открадне златна огърлица за 2 500 долара от бижутерия в Лос Анжелис. За това престъпление тя беше осъдена да прекара известно време под домашен арест и да извърши 480 часа обществено полезен труд.

 

Неуспешните опити за завръщане в киното

Проблемите в личния живот на актрисата се отразяват негативно и на кариерата ѝ. През 2010 г. трябваше да се снима във филма „The Other Side“, но беше заменена преди началото на филма, тъй като продуцентите са се притеснявали, че публиката вече не я харесва и няма да може да се „продава“.
Друга възможност, която актрисата пропиля, беше да играе порно звезда в биографичен филм. Въпреки че може би не беше най-добрата възможност да оправи репутацията си, все пак беше някаква роля в киното. Линдзи беше уволнена и от тази работа, защото редовно не се появявала на снимките.
Вероятно „ролята“, която предизвика най-голям шум през последните години беше разголената ѝ фотосесия за списание „Плейбой“. Това стана един от най-продаваните броеве на мъжкото списание.

Една от снимките на Линдзи Лоън за списание „Плейбой“
Снимка: Getty Images

 

Провалената кариера на Линдзи Лоън

Тя започна кариерата си като една от най-обещаващите млади актриси. Критиците не спираха да хвалят способността ѝ да играе различни образи (като в „Капан за родители“, където играе ролите и на двете близначки и в „Шантав петък“, в който играе и ролята на дъщерята и ролята на майката в тялото на дъщерята). Сега се питаме какво се обърка и защо днес Линдзи оглавява списъка на известните актриси с най-малко пари в сметката си (около половин милион)? И най-важното – ще може ли някога младата актриса да се върне на големия екран и да оправдае очакванията от времето, когато беше на 12 години?