Историята на Гюнтер започва, когато турист го снима на гарата в Берлин. Снимката е публикувана в интернет със заглавие "104-годишен мъж танцува". Милиони хора по света я споделят и коментират и така Гюнтер се превръща в световна модна икона.

Стига се до там, че модна агенция пътува чак от Япония до Берлин, за да се срещнат с него. Те обикаляли района с негова снимка, за да го открият. Така започва всичко, така започва историята за танцуващия 104-годишен мъж. Разбира се, тогава Гюнтер не е на 104, а на 69. Днес е на 75.

В началото хората интерпретират снимката като човек, който обича живота. 

По-късно се появява и снимка на него и партньорката м, която носи посланието, че възрастта е само число и че истинският смисъл е в това колко млад се усещаш ти самият, колко голяма е радостта ти от живота и какво излъчваш. 

Гюнтер винаги е искал да се откроява със стила си. Купува дрехи, които предпочита да съчетава сам. 

"Няма точно определени магазини, понеже винаги съм имал определена представа за начина, по който искам да изглеждам и за нещата, които искам да имам. Досега все още не съм открил магазини, които предават точно това, което искам. Затова бях принуден да си кроя сам нещата или да ми бъдат ушити по поръчка според моя вкус", разказва той. 

Единствената дреха, която Гюнтер не би носил е анцуг! Би направил изключение само ако е за посещение във фитнеса.

"Модата идва и си отива, но стилът е вечен и винаги актуален, затова искам да остарея със стил", казва Гюнтер.

 

Освен забележителен стил Гюнтер притежава и забележителен дух. Той успява да отгледа и възпита дъщеря си сам, докато работи на няколко места. 

"Щастието е всъщност е в малките неща, които хората много често не виждат. Сякаш сме забравили онова детско, безметежно, чисто щастие. Забравили сме да се наслаждаваме на сегашния момент, без да чакаме да ни сполети голямото щастие.

Хората си мечтаят за какво ли не - за коли, за това и онова, но щастието е всъщност в малките неща от нашето ежедневие. Това е, което мен ме прави щастлив. Особено когато човек е вече на възраст, щастието е фактът, че си жив. Знаейки, че животът все някога свършва, че все някога вече няма да ме има, си казвам, че просто трябва да бъда щастлив". 

"Човек трябва да е наясно какъв иска да бъде, а не да се стреми да подражава на другите и да се сравнява с тях. Човек трябва да бъде себе си и винаги да се стреми към това. Човек трябва да е оригинален, а не копие на другите", споделя той. 

Едно от любимите занимания на Гюнтер и партньорката му са танците. Стилната двойка може да бъде забелязана и в най-популярните клубове на Берлин. 

Ако имате път към германската столица, огледайте се за лъчезарния и цветен Гюнтер. Той с радост ще си поговори с вас за модата при обувките, костюмите или просто ще ви посочи най-прекия път към хубавите неща в живота.