Запознайте се с Катерина и Инон, които запечатват любовта си на най-красивите места на Земята. Пътешествието на Катерина започва от село Първенец в Пловдив, минава през университета Харвард в САЩ и продължава из най-райските кътчета заедно с любимия й Инон. 

Известните Инстаграм инфлуенсъри Катерина от България и Инон от Израел се отказват от обещаващите си кариери в Ню Йорк и се отдават на околосветско приключение. 

Когато е на 18 години, Катерина мечтае да учи в Америка. Тя решава да кандидатства в най-добрия университет - Харвард. Амбицира се, учи усилено цяла година и накрая трудът й е възнаграден - приета е в Харвард с пълна стипендия. 

"Приеха ме, дадоха ми пълна стипендия, даже ми платиха и билета до Америка, защото моите родители тогава не можеха да си го позволят. Там учих четири години", споделя тя. 

Катерина учи Икономика и след това е назначена на работа в едни от най-големите модни компании в Ню Йорк.

"Взе да ми омръзва да работя в офис по някое време и реших, че искам да пътувам, искам това да ми е работата, исках да го превърна в собствен бизнес и реших, че начинът е през Инстаграм. След това запознах се с Инон. Той е от Израел", разказва Катерина. 

Работата на Инон го отвежда в голяма компания в Ню Йорк, където се запознава с Катерина и животът им се променя изцяло.

"През една обедна почивка не успях да си довърша поръчката чрез апликацията на ресторанта. Отидох да си взема поръчката, но тя не беше там, за това трябваше да се подредя на опашка и да чакам 20 минути. Човекът, който беше преди мен, беше Катерина. На третия месец от връзката ни започнахме да пътуваме. Първото ни пътешествие беше до Маями, където живеем в момента", обяснява Инон.   

Двамата решават да напуснат работа и да се отдадат на пътешествия. Учат се сами на най-успешните методи да разказват за екзотичните места, които посещават, по най-интересния начин за техните последователи. Няколко години по-късно, професионалните пътешествия се превръшат в техен основен бизнес.

"На нас ни плащат хотели и различни места, до които пътуваме. Понякога ни плащат туристически агенции или пък министерството на туризма в различни държави. Те ни плащат, за да отидем и да покажем мястото на хората в Инстаграм, да ги вдъхновим и те да пътуват до дестинацията", споделя Катерина. 

Така Катерина и Инон се превръщат в пътешественици на пълен работен ден. За вълнуващия начин на живот Катерина разказва: 

"Имаме цялата свобода на света. Можем да се събудим и да решим какво да правим с деня си, няма начин да се върнем към работата за друг човек. Всичко, което правим, е за себе си. Невероятно е!" 

Красотите, на които се радват професионалните пътешественици, компенсират натоварения им график. Любимата плажна дестинация на Катерина е Бора Бора

"Това е най-красивото място в света. Красотата е навсякъде. Никога не съм била толкова шокирана от природа. Много ми харесва и в Япония. Това е любимото ми място за градска екскурзия." 

"Виетнам беше много специален, защото сякаш нямаше разлика между преживяването като турист и това на местен човек. Например, когато се храниш, сядаш на земята, на малък стол и хапваш заедно с местните хора. Преживяването беше уникално. Парос в Гърция е много сантиментално място за нас, защото това беше първото ни пътешествие в чужбина. Защото се запознах с родителите на Катерина. Това беше магически остров. Решихме, че това ще е островът, на който ще се оженим. Трябваше да се оженим през септември тази година, но решихме да го отменим заради COVID", разказва Инон.

"Аз обичам България. Толкова е зелено и красиво. Наистина. Обичам я. Харесва ми храната, харесват ми хората. Усещам, че е моят дом вече", споделя още той.

Единствената дестинация, на която са изпитали културен шок, е екзотична Индия. 

"Има светофари, но никой не спира. Всеки шофира накъдето иска. Но по някакъв начин никой не се блъска в другия, не знам как. Има слонове и маймуни на улицата. Например, стоиш на кафе и маймуните просто идват и всички бягат от тях, защото те искат да ти откраднат напитката. Никога не сме виждали нещо подобно", разказва Катерина. 

За Катерина и Инон чудесата на света са безкрайни. Мечтаят да отидат на сафари в Африка и да се насладят на белите плажове на Малдивите.