Те са приключенци по душа и чудесен екип на екрана. Точното съчетание за водещи на най-новото екстремно риалити, което ще може да гледате от септември по bTV. Вчера ви представихме първите впечатления на Антон Хекимян от приключението "Африка: Звездите сигурно са полудели". Днес Яна Грудева разказва какво е да зарежеш комфорта на дома, да живееш сред дивите животни и дали се е престрашила да скочи с бънджи от водопада Виктория.

Понася ли ти климата?

Не се чувствам много добре, защото климатът е много сух. Кожата постоянно се изсушава.

Какво е настроението в лагера?

Към момента настроението е повече от приповдигнато както на екипа, така и на участниците. Всеки ден ни предлага голямо разнообразие от дейности, имаме възможност да видим и научим много нови неща както за местните хора, техния бит и обичаи, така и за животните.

Скочи ли с бънджи от водопада Виктория?

Хахаха, дали съм се престрашила да го направя или не, ще стане ясно през септември от ефира на bTV. Мога само да споделя, че гледката от 111 метра е доста внушителна и човек може да размисли, когато се качи на моста.

Какви други предизвикателства предстоят?

Предстоят ни много различни предизвикателства, които носят смесени емоции. Ще се отправим към по-диви места, като саваната и пустинята. Там ще живеем сред дивите животни и отсега сме предупредени, че когато се стъмни не можем да излизаме от палатката си до изгрев слънце. Най-интересното за мен ще бъде срещата с бушмените. В крайна сметка именно Африка е мястото, където се е зародил човешкият род и дори има твърдения, че в ДНК-то на бушмените е открит генът на Ева.

Сподели по женски – липсват ли ти някакви удобства?

На този етап не, но тепърва както казах, предстои по-екстремната част от нашето пътешествие. С Антон имаме асистент, който се грижи за нас и комфорта ни, но винаги можем да разчитаме на помощта на колегите.

Ако някой планира да пътува към подобна дестинация, кои са важните неща, които е добре да знае и съобрази?

Трябва да има шапка, слънцезащитен крем с висок фактор, хубав фотоапарат и готовност да се срещне очи в очи с дивите животни на Африка.

Как протича един снимачен ден?

Започва с изгрева на слънцето и приключва с неговия залез, а понякога продължава и до малките часове на нощта. Не е леко да се работи по такъв формат, но всеки ден ни предлага различни предизвикателства и това поддържа настроението на екипа.