Владимир Ампов-Графа, когото съвсем скоро ще видим отново като треньор в "Гласът на България", сподели в "Тази събота и неделя" детайли за предстоящото си турне.

"На 28 юни започва "Най-щастливото турне" от Стара Загора, след това ще продължа през Русе на 18 юли, на 28 юли съм във Варна, на 30 юли – в Бургас и завършвам на 11 август в Пловдив в "Античния театър". Събитието отново е със зелена кауза, както концертът ми на стадион "Васил Левски".

Целта ни е да опазим локациите и природата чиста, а пък почитателите ни ги очакват много награди и игри. Направили сме всичко възможно да пренесем най-силните моменти от концерта на стадиона в тези пет града. Ще бъде наистина много емоционално, пищно и зрелищно", разказа Графа, който е щастлив, че на концертите му идват хора от всякакви възрасти.

„Не спирам да експериментирам музикално, тъй като от дете се занимавам с правене на бийтове и всъщност това детско любопитство продължава да ме държи и до ден днешен. Например снощи работих до 2 часа в студиото, защото пак някакви нови идеии имам, нови звуци, тенденции. Постоянно ме вълнуват тези неща и искам да ги включвам в собствената си музика и затова правя толкова различни проекти и съм благодарен, че мога да си го позволя", признава изпълнителят.

Песента му "Burnout" се радва на изключителен успех и е провокирана от личния му опит.

„Преди десетина години и аз минах през това. Промених начина си на работа, защото усетих, че действам на автопилот, без да изпитвам удоволствие. Благодарение на семейството излязох от това състояние. Боксът също ми помогна, защото чрез него изкарвам натрупаната енергия. Сега мога да се нарека най-щастливият човек, чувствам се много добре“, категоричен е Графа.

Той добави, че е много развълнуван и окрилен от завръщането си като треньор в "Гласът на България".

„Липсваше ми, но не спирах да следя какво се случва през всичките тези години. Аз винаги съм търсил различния глас, защото високите тонове не са най-важното нещо. Важното е да чуеш този глас, който разказва история и вълнува хората, защото ми се иска гласът, който спечели формата, да продължи и след това и да вълнува години, години наред.

Всяка дума в песента е важна, всеки дъх. След гласа най-важното е характерът, защото това не е лека професия и трябва да устояваш на трудностите, има и лишения.

Освен това трябва да имаш хъс, целеустременост и харизма“ – коментира Графа, който има дуети с много участници в "Гласът на България".

„Моят съвет към участниците е: Бъдете себе си и пейте от сърце, защото тези 4 стола не са най-страшното нещо на света“ – обобщи музикантът.