С чаровната Елена Урумова не закъснях да се запозная бързо-бързо, след като попаднах в интернет на страхотна фотосесия с първата й колекция ръчно изработено бельо, марка Lena-Lena. Това породи куп въпроси в главата ми, които получиха и своите отговори веднага щом се срещнахме…

Има ли нещо по-женствено от чифт хубаво бельо?

Определено няма. Това изречение е и нещо като мото на марката Lena-Lena. Чифт бельо може да каже толкова много за една жена, колкото никоя друга дреха.

Как искаш да накараш жените да се чувстват в бельото, което правиш?

Желани, силни, уверени и най-вече – сексапилни.

Кога да очакваме да пуснеш втора колекция бельо?

В момента работя върху нова колекция, която се надявам, че ще представя в началото на лятото. Също така разработвам проект за бански костюми, който за сега е много обещаващ.

Как реши да стартира именно моден бранд?

Модата винаги е била моя страст и вътрешно съм знаела, че е само въпрос на време да стартирам нещо мое.В един момент реших, че сега е най-подходящият момент и се захванах със задачата.

Шиеш ли друг тип мода освен бельо?

Засега не. Преди съм се занимавала с друг тип изделия, но в момента вниманието ми е изцяло насочено към бельото. Предпочитам да дам 100% от себе си в едно нещо, от колкото да се занимавам с много неща на веднъж.

Кога откри страстта си към това да шиеш и имаш ли образование в областта на модата?

Страстта си открих още в ранна възраст, като ученичка и от тогава винаги съм знаела, че в крайна сметка ще се отдам на този бранш. Образованието ми е в друга сфера, но не ми е попречило да развивам и тези си умения. Както обичам да казвам, който иска силно нещо, ще даде всичко от себе си за да го постигне.

Лесно ли беше началото, когато стартира Lena-Lena и какви бяха най-големите трудности пред проекта?

Бих казала, че мина лесно, определено нямаше големи спънки по пътя. Подготовката беше един дълъг процес, който по едно време ми се виждаше безкраен, а аз нямах търпение продуктите да са вече достъпни за клиентите. Но чакането определено си заслужаваше.

Колко време отне процеса по изграждането на марката?

Около 5 месеца от самият старт.

Как избра името на марката?

Името отне доста време. Истината е, че колкото повече време имаш, толкова повече се задълбаваш в това да намериш перфектното име, което ще даде най добро описание на продуктът, който предлага. За измислянето на името Lena-Lena получих помощ от дизайнерът Калоян Тошев, който също създаде визията на електронната страница и на логото.

Ти ли си единственият човек, който стои зад дизайна на бельото, както и изработката му?

Засега да. Може би скоро ще се наложи да се обърна към някой, който да ми помага, с цел по-бърза изработка на продуктите. Това ще помогне за обслужването на повече клиенти в по-кратки срокове.

С какви материи работиш основно за създаване на бельото?

С дантели, еластични тюлове, микро мрежи и памук. От както се занимавам с проекта за бански костюми работя и с полиемид.

По колко време на ден отделяш, за да шиеш бельо и кога се чувстваш най-продуктивна?

Сутрин, докато умът е все още ненатоварен, а тялото отпочинало. Тогава човек е най-креативен, най-търпелив и най-сръчен. Нямам конкретно работно време. Понякога прекарвам цял ден в шиене, а друг път цял ден в търсене на платове и материали.

Правиш ли планове за собствен магазин в столицата и как си го представяш?

Може би в бъдеще. Все още не го обмислям сериозно. Но ако има такъв най-вероятно ще е на едно място с ателието и няма да е просто магазин, а място за сладки женски раздумки и глезотии. Всеки ще е добре дошъл не просто да разгледа, ами и да поостане, да изпие чаша чай и да си побъбри.

Шиеш ли бельо по специални размери на клиента, извън стандартните?

Да, това е една от услугите, които предлагам. В случай, че някоя клиентка е с нестандартни мерки предлагам да бъде ушит продукт специално по посочени от нея параметри.