Карина и Дичо са пример и доказателство, че подписът в гражданското е само формалност, не е гаранция за успешно съжителство. Двамата са семейство от 18 години и имат две прекрасни дъщери – Ариел и Тина.

Дичо Христов, който отдавна да има свой път в музиката, си остава Дичо от D2. Преди две седмици групата отбеляза 25 години на сцената с голям концерт в Зала 1 на НДК. Събитието дори е по идея на Дичо, който предложил на Митко Кърнев, основателя на D2, да почетат повода.

Така всички изпълнители, минали през бандата, пяха и свириха рамо до рамо. Култовата им среща произведе и новината, че музикантите ще зарадват почитателите си и в други градове на страната с този концерт, както и че предстои да направят нови песни заедно.

А на 21 май Дичо Христов беше удостоен с наградата „Златно перо” и достойно зае мястото си сред още 23-ма български творци, хора на изкуството и културата, журналисти, медии и институции.

„Голяма чест и огромна отговорност е да съм носител на тази награда! Сърдечно, благодаря!” – това написа музикантът в профила си във Фейсбук.

Половинката му Карина е жена и майка-мечта, която има и свой бизнес – фирма за реклама, а с участието си в MasterChef преди време показа, че е и запалена кулинарка. Вегетарианската кухня е нейната страст, на Дичо – също. Всъщност отношението към храната и страстта към музиката ги сближават навремето и те ги събират в едно - семейство.

Карина и Дичо се познават доста време преди да открият чувствата си един към друг. Още като ученичка Карина е фен на музиката и не пропуска концерти, където и се запознава с Дичо. По-късно започват да приготвят с приятели и вегетарински специалитети.

„Може би това, че и двамата сме вегетарианци и готвехме заедно, ни събра и като двойка, макар че се познавахме отдавна”, споделя Карина в интервю пред LadyZone,bg.

А интересът й към храната върви още от юношеските й години, когато със сестра й, която е по-голяма от нея, се радват на пълна свобода в кухнята. Постепенно задълбочава познанията си, тъй като не яде месо и трябва да мисли алтернатива, интересувайки се кой продукт е полезен и кой вреден. Карина смята, че повечето вегетарианци са добри кулинари.

Дичо също е много вещ в тази материя. Двамата въртяха и ресторант на морето, той отглеждаше зеленчуци и подправки в песачливата почва на къмпинг „Градина”, където минават летата им, преди три години стартира и канал в You Tube - „Чичо Дичо Черпи”.

А сърдечната спойка между Карина и Дичо явно е била предопределена. Както казва музикантът: „Ние, с Карина, сме Овен и Стрелец и сме в огнения любовен кръг. Така че между нас има много любов – обичаме се много!”

По отношение на семейството си Карина признава, че е късметлийка, макар и да нямат брак с Дичо.

„Важно е връзката между мъжа и жената да е сплотена, а не да направим една сватба и да играем кючек. Трябва пред Господ да сме си заедно и да сме чисти”, смята той.

Карина е на 23 години, когато заживява с Дичо. В началото и двамата не мислят за деца, но седем години по-късно на бял свят идва Ариел, а след пет - се ражда и Тина. Голямата им дъщеря през март стана на 9 години, а Тина предстои да навърши 4 години през юни. Дичо споделя, че е осъзнал бащинството с първото произнасяне от Ари на думата „татко”, което определя като „голямо блаженство”. И се шегува, че Карина има висше образование по майчинство, след като е родила две деца.

А тя казва, че в къщата им никога не е скучно и винаги е забавно. Доволна е, че когато има много ангажименти, Ари все измисля игри, за да ангажира вниманието на малката Тина. И е благодарна, че голямото й момиче е много отговорно и добро дете, което и активно се занимава с гимнастика не само с уроци.

Дичо пък се хвали и с двете баби, които неизменно помагат в отглеждането на внучките. Въпреки че те вече са големи момичета и миналата година, когато Дичо празнува 50 години, цялото му семейство все го придружава на участията му в страната, дори и в чужбина. А и Карина обожава пътешествията, дори COVID пандемията не я спря да посети Намибия.

Или както казва: „Да живееш в страх, това не е живот, той се обезсмисля, а и сам се вкарваш в затвор. Трябва положително да се настройваме за живота, за да може и животът да ни отговаря положително. Човек трябва да си гони целите и мечтите, да мисли за хубави неща, само така те могат да ни се случат”.

И й се случват наистина. Получава истинска любов от мъжа си, децата, близките и приятелите си и прекрасни изненади, които Дичо й прави точно тогава, когато не очаква.