Тя е красива, световноизвестна, очите й са толкова големи, че могат да погълнат щастието на всички мъже по света. Родена е в богато семейство и още от малка има всико, за което може да мечтае едно момиченце. Детството й е изпълнено с лукс – уроци, балет, пиано, голяма къща с градина, прислуга.  И въпреки всичко Бриджит Бардо, която днес навършва 86 години, крие в гърдите си тъжно сърце.

"Славата ми донесе толкова много нещастие"

Ненавършила 16 години, се появява на корицата на списание „Elle“. Забелязва я френският режисьор и продуцент Роже Вадим, който съвсем скоро става неин любовник, а когато Бардо навършва пълнолетие, той се превръща в нейн съпруг. Първият. Следват още 3.

Толкова са и опитите и за самоубийство - цели 4. Първият е именно заради силната й любов към Вадим, на която родителите й пречат. Пъха главата си във фурната и я включва. За щастие я откриват навреме, преди да си нанесе сериозни последствия.

Целият й живот е изпълнен със скандали, бракове, разводи, един син, който й бива отнет от бащата...

Снимка: Getty Images


"Била съм много щастлива, много богата, много красива, много известна, но и много нещастна."

В живота си има много любовници, някои дори споменават бройката 100. Сред тях има както мъже, така и жени. Забременява от втория си съпруг Жак Шерие и има трудно домашно раждане. Така и не успява да установи близка връзка със сина си Никола. По-късно съпругът й поема попечителството върху детето. Именно това я кара да направи втори опит за самоубийство. На 26 г. поглъща шише с хапчета и си реже вените. Това че не е съзряла, за да бъде майка, вътрешно я убива. Никола и досега отбягва майка си, а децата му дори не говорят френски.

На 40 години Бриджит обявява публично, че „не иска да остарява на екрана“, затова се оттегля от шоубизнеса и започва да се занимава активно със защита на животните, като основава и фондация. Въпреки това интересът към нея не спира и заради депресия и натиск от медиите тя прави трети опит за самоубийство.

Снимка: Getty Images

"Дадох красотата и младостта си на мъжете. Затова възнамерявам да дам мъдростта и опита си на животните."

Бриджит Бардо иска тленните й останки да бъдат положени в Сен Тропе. Властите са дали разрешение актрисата да бъде погребана в нейната вила заедно с домашните й любимци. Мечтата й е това място да стане музей за животните.

"Вече не мога да ходя, не мога да плувам. Но съм късметлийка. Като виждат колко страдат животните, изведнъж откривам, че няма от какво да се оплаквам", казва Бардо.

За четвъртия си съпруг се омъжва през 1992 г. Следва и четвъртият й опит за самоубийство.  Отведена е в болница, след като взима свръхдоза транквиланти. Съпругът й споделя, че актрисата била подложена на силен стрес заради нейната работа във Франция като активист за правата на животните.

Снимка: Getty Images

„Парите изядоха всичко“

Думите й се отнасят за едно от любимите й места за отдих - Сен Тропе, още преди то да стане известно сред богатите и известните. Бардо пояснява, че става дума за новия плаж Pampelonne, който е пренаселен от луксозни къщи след преустройството на най-популярния залив на Френската ривиера. 

Вижте как се грижат за животните на актрисата

Бардо вини и себе си за славата, която е придобило това място, благодарение на нея. Актрисата хвърля светлина върху Сен Тропе, като го показва на звезди и милионери, започвайки със своя любим Гюнтер Закс, който ухажвайки я, й хвърля огромни количества червени рози във вилата й „Ла Мадраг“ с хеликоптер – рибарска къщичка, която тя купува през 50-те години на 20 век. След снимките на филма с нейно участие и „Бог създаде жената“ от 1956 г. перлата на Лазурния бряг придобива световна популярност.

„Имаше също много мили рибари, които ми носеха риба. Всичко това е минало. Днес всичко е яхти. Парите изядоха всичко. Предпочитам да живея като самотница в „Ла Мадраг“ и вече не стъпвам в Сен Тропе. Това, което липсва, е магистрала и ще се превърне в Маями!“

Снимка: Getty Images


13 мъдри мисли от Бриджит Бардо

"Трябва ли да има причина, за да обичаш?"

"Докато правя любов, никога не мисля."

"Знам какво е грях."

"Никога не правя нищо случайно."

"Аз съм момиче от добро семейство и съм добре възпитана. Един ден обърнах гръб на тази си страна, и станах бохем."

"Ако всеки мъж, който гледа моите филми, не реши, че иска да прави любов с мен, аз ще бъда много по-щастлива."

"По-добре е да бъдеш неверен, отколкото да бъде верен, без да го искаш."

"Тъжно е да остарееш, но хубаво да узрееш."

"Те могат да ме наричат грешница, но аз съм в хармония със себе си."

"Жените стават по-нещастни, когато се опитват да бъдат по-свободни."

"Ако не обичате животните, не обичате хората."

"Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават."

"Аз напускам, преди да ме напуснат."