Една от новините за предстоящия телевизионен сезон е, че от 9 септември Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на сутрешния уикенд блок „Тази събота и неделя“. Двамата ще представят авторски прочит на актуалните и любопитни теми от обществено-политическия живот в страната всяка събота и неделя от 7:30 до 11:00 часа.

Снимка: bTV Media Group

Бесте Сабри е част от екипа на bTV Новините от декември 2020 г. Тя бързо заслужи високата оценка на зрителите и на своите колеги – в края на 2021 година бе избрана за репортер на годината на bTV.

"Не съм очаквала, че толкова бързо ще получа признание за работата си. За мен беше изненада, но хубава. Това е голямо признание от колегите. Може би най-добрата и ценна награда, колкото и клиширано да звучи. Защото е дадена от хората, които знаят какво е работа на терен", сподели тогава Сабри.

През май т.г. тя получи наградата „Мис телевизионен чар“. Отличието й бе връчено на церемонията „Мъж на годината“.

„За мен е изключително голяма чест и отговорност да получа тази награда, тъй като тя казва, че телевизионната журналистика съдържа кадри, картини, емпатия, съпричастност, които са важни в професията, за да може историите да достигнат до колкото се може повече хора“, каза Бесте Сабри в „Тази сутрин“ след получаването на приза.

Две седмици по-късно тя се присъедини към екипа водещи на bTV Новините. Бесте Сабри започна да представя допълнителните емисии новини през уикенда в рамките на предаването „Тази събота и неделя“.

Талантливата журналистка е родена в Шумен, където завършва Езиковата гимназия ‘‘Никола Вапцаров‘‘. Учи журналистика в Шотландия, а после и магистратура със специалност „Международни отношения“ в Абърдийнския университет.

Повече за нея можете да нучите от рубриката ни "Твоите 5 в Инстаграм".

Какво общо има Шотландия с живота й, коя е малката животинка, способна винаги да оправи настроението й, и любими нейни кадри и истории – гледайте във видеото: