След невероятно успешна за кариерата й година певицата Ариана Гранде беше удостоена с титлата "Жена на годината" за 2018 от американското музикално списание “Billboard”. Наградата се присъжда за изключителен принос в развитие на музикалната индустрия и вдъхновение за жените по света.

Певица, текстописец, актриса и активист – така я описва сайтът на изданието. Призът ще й бъде връчен на 6 декември в Ню Йорк в рамките на традиционния тържествен обяд и вечеря „Жени в музиката“. Името на Aриана Гранде се нарежда сред други известни дами, които са били удостоявани с титлата като Лейди Гага, Мадона и Tейлър Суифт. Миналата година жена на годината стана певицата Селена Гомес.

"Ариана Гранде е звезда по свои собствени правила, като никога не се води от определени музикални тенденции или утъпкан път от индустрията. Тя стои твърдо зад своите убеждения в свят, който често не е гостоприемен към подобен вид сила, демонстрирана от млада жена. Тя е има кураж, прави най-добрата музика в кариерата си и изцяло заслужава да бъде жена на годината“ – това споделят за нея от Billboard.

Няколко от песните от четвъртия й албум „Sweetener”, който излезе на пазара през август тази година, се завъртяха и достигнаха челни позиции в класациите на изданието.

Извън музикалната си кариера, Ариана използва умело влиянието си, за да подкрепя различни каузи като се застъпва за психичното здраве, равенство между половете, правата на ЛГБТ общностите. Гранде организира и благотворителен концерт, от който успя да събере 23 милиона долара в подкрепа на жертвите от терористичен акт, който се случи по време на нейн концерт миналата година.