Американската актриса Шанън Дохърти е подала молба за развод със съпруга си Кърт Исвариенко.

„Разводът е последното нещо, което Шанен е искала“, каза представител на Дохърти пред People. Той твърди, че агентът на Извариенко е „тясно свързан" с развода им. 52-годишната актриса поема по нов път след 11-годишен брак.

Двойката се е разделила още през януари, според сайта TMZ. Дохърти настоява за съпружеска издръжка при положение, че двойката няма общи деца.

Двойката през 2012 г.
Снимка: Getty Images

„Единствените хора, които заслужават да бъдат в живота ти, са тези, които се отнасят към теб с любов, доброта и пълно уважение", написа Дохърти в Инстаграм, няколко часа преди да се появи новината за развода.

Снимка: Instagram

Дохърти и Извариенко се ожениха през октомври 2011 г. Преди това актрисата беше омъжена за Ашли Хамилтън от 1993 до 1994 г. и за Рик Саломон от 2002 до 2003 г.

„Бракът за мен е толкова гигантски ангажимент, че вече не е нещо, в което бих влязла с лека ръка", сподели тя година преди годежа си с Извариенко.

Снимка: Getty Images

Актрисата прекара последните няколко години в лечение на рак на гърдата в четвърти стадий. Диагнозата й беше поставена през 2015 г. Две години по-късно влезе в ремисия, но през 2020 г. разкри, че ракът ѝ се е завърнал в четвърти стадий.

Снимка: Instagram

"Чувствам, че имам отговорността в моя по-публичен живот, който отделям от актьорския, да говоря за рака и може би да образовам повече хората и да им кажа, че хората с четвърти стадий са много живи и много активни", сподели актрисата.