Образованието на всеки човек минава през различен път в живота. Докато някои завършват университет веднага след гимназията, други намират десетилетия по-късно това, което искат да изучават. Точно такъв е случаят на Мини Пейн, пише WSFA.

Родената в Южна Каролина а. Вместо да спре дотук, Пейн продължава пътя си към висшето образование в Университета на Северен Тексас и на 90-годишна възраст се превръща в най-възрастният човек, получил магистърска степен от университет.

За да получи така мечтаната магистърска степен, Пейн ще бъде придружена на подиума от внука си. Макар и много по-възрастна от останалите си състуденти, тя е била силно вдъхновена да научи нещо ново и да постигне целта си.

"Никога не е късно да се учиш и Мини Пейн създава история", не крият възхищението си от Университета на Северен Тексас.

"Като най-възрастният абсолвент на Университета на Северен Тексас, който е завършил магистърската си работа, #UNTGreatGrad и студентката от Висшето училище в Тулуза, страстта на Мини Пейн към писането и нейното положително отношение превърнаха университета в радост, а не в задължение", казват още от университета.

Преди да постигне крайната си цел, Пейн работи като съдебен репортер и учител по заместване в общност на текстилна фабрика в Южна Каролина. След като се пенсионира, тя се записва в колеж в Тексаския женски университет (TWU). Няколко години по-късно решителната 70-годишна жена се дипломира с бакалавърска степен по общи науки. Самата тя твърди, че винаги се е определяла като „учаща се през целия си живот“, като наскоро придобива заветната магистърска степен по интердисциплинарни изследвания.

Пейн вече има нова работа в Хюстън, след като завършва образованието си, като ще работи в местно списание.

„Не възнамерявам да спирам работа“, казва тя. „Винаги съм искала да се усъвършенствам. Когато се пенсионирах на 68 години, не правех нищо градивно. А моята философия е постоянно да правя нещо градивно.”

Пожелаваме успех на Пейн в новото й кариерно начинание!