Има жени, които грабват модната вълна и я следват изкусно. И са красиви, интригуващи и неповторими. Има и такива, които никога не се качват на никакви вълни, защото всъщност те ги създават. Вижте нашия топ 8 на модните икони, които никога не следват и не са следвали модата, защото те я създават.

Марлене Дитрих

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя е германско-американска актриса и певица. Известна с дълбокия си глас и продължителната си кариера, в хода на която неколкократно променя своя имидж – нещо, което в онези времена (първата половина на 19 век) е било нещо нетипично. Тя е първата жена, която облича смокинг. Не се поколебава да сложи вратовръзка, както и мъжко сако. В друг момент Марлене облича секси рокли и обемисти кожени аксесоари. Тези нейни трансформации в стила й спечелват славата на моден хамелеон. С тях тя доказва, че жените могат да носят мъжки дрехи и заедно с това да бъдат много секси.


Одри Хепбърн

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Тя е въплъщение на красотата, елегантността и очарованието. Нейната емблематична френска прическа на висок кок, правите черни панталони, изчистените и женствени линии във всичко, което носи, я превръщат в модна икона и вдъхновите за много жени по света. Интересно е как през годините Одри последователно изгражда образа си на точно такава – тя запазва стила си семпъл, но отразяващ актуалните тенденции. Точно това е, което привлича дамите – стилът й е актуален и днес, нарича се вечна класика.


Джаки Кенеди Онасис

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Джаки Онасис, известна повече с фамилията на първия си съпруг, убитият американски президент Джон Кенеди, вдъхновява не само жените, които са нейни съвременнички. Тя все още остава най-добре облечената първа дама на САЩ. Също като Одри Хепбърн, нейният стил бил прост, но много елегантен. Тя добре познавала недостатъците и предимствата на тялото си и умело ги използвала. Типичната малка шапчица, която била създадена специално за нея, бързо се превърнала в емблематична и се носи и до днес от представителките на висшето общество. Големите очила също са нейна запазена марка – тя първа въвела модата да се носят огромниочила на публични места – тренд, който няма изгледи скоро да отмине.


Принцеса Даяна

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Когато през 80-те години на миналия век Даяна се омъжва за Чарлз в огромна принцеска рокля с обемни ръкави, всички булки по света се побъркват по модела и поръчват точно същите за своите сватби. Тя превръща късата прическа в женствено допълнение към официалните си тоалети с голи рамене, които тя често обича да съчетава с перли. Даяна направи истинска революция в кралската мода, като обличаше точните дрехи за точните събития. Тя наруши протокола, обличайки черна вечерна рокля, носена официално от роялистките само по време на траур. Нейни тоалети са включвали и мъжки елементи като смокинг и вратовръзка. Тя е и първата жена в кралското семейство, носила панталони на вечерно събитие.

Очаквайте продължение...

А в месеца, в който LadyZone.bg става на 8 години, сме ви подготвили игра. Не пропускай да се регистрираш за трите ни страхотни награди.

Потопи се и в нашия рожденденски дух ето тук.