Меган Маркъл е едно от най-често изговаряните имена на актриси в момента. Целият свят е вперил поглед в нея – бъдещата съпруга на принц Хари вече се следи изкъсо от всички и по всички поводи – как е облечена, какво е казала, какви обувки носи, дали палтото й е в разрез с кралските изисквания, дали маха правилно по време на обществени прояви и т.н. За нас остава да отбележим няколко по-малко известни факти за нейния живот, който съвсем скоро ще се промени.


Преди да стане известна и докато се явява на кастинги за актриса, Меган била калиграф на свободна практика. А калиграфията е изкуство за създаване на красив и изящен почерк. Хм, това ще й е от полза, когато се подписва на сватбата с принц Хари – ще го направи с финес като истинска принцеса.

През 2016 г., след пътуване до Руанда, актрисата става посланик на канадската благотворителна организация „World Vision Canada“, която работи за подобряване на детския живот в развиващите се страни. Тя учи деца да рисуват с акварели, използвайки чиста вода от новоизграден тръбопровод.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кучето Богарт , което е мелез между лабрадор и шепърд, се появява в живота на Меган, благодарение на Елън Дедженеръс. Когато актрисата била в приют за кучета именно известната водеща била случайно там и я убедила да вземе четириногото.

Тя е по-възрастна от Хари. Само с три години, но все пак.


Меган не е първото, а второто й име. Цялото й име е Рейчъл Меган Маркъл.

Когато била дете, майка й я наричала „Цвете“.

Тя е най-търсената актриса в Гугъл за 2016 година.

Тя и Серина Уилямс са най-добри приятелки. Двете се срещат на благотворителен футболен мач, след което Меган подкрепя тенис звездата постоянно по време на турнирите й.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не си мислете, че кариерата й на актриса е избутала образованието й настрани. Напротив – Меган е красива и умна – има диплома по Комуникации от Северозападния университет – частен университет в Еванстън, Илинойс.

Началото на актьорската й кариера не е било толкова бляскаво, колкото си го представяме.

Баща й е този, който запалва интереса й към актьорската професия. Томас Маркъл често водел дъщеря си на снимачната площадка на „Женени с деца“, където отговарял за осветлението.