Тя е една от най-обичаните фолк певици в България, но талантът й отдавна е надминал попрището само на музиката. Галена не само взривява публиката и сцената на концерти, тя е модна икона и един от колоритните треньори в музикалния формат на bTV "Гласът на България". На 21 май фолк певицата празнува рожден ден.

Но винаги остава по нещо тайно и малко известно. Ето 10 любопитни факта, които (сугурно) не знаете за Галена. 

1. Истинското й име е Галя. Именно с него започва и музикалната си кариера.

2. Съпругът й пък се казва Галин. Той я подкрепя във всички професионални ангажименти, макар и малко ревниво, защото това е свързано с отсъствия от дома.

Снимка: instagram.com/azis_online_new/

3. Докато е ученичка, родителите й заминават за Гърция, за да работят и да могат да я издържат. По това време тя вече имала ясна визия с какво иска да се занимава. Преподавателите, на които е благодарна за развитието на гласа си, а оттам и на кариерата, са Галя Асенова и Дарина Бошнакова. 

4. Най-голямата й модна слабост са обувките. Галена не пуши, не пие кафе и почти не консумира алкохол. За сметка на това нарича обувките свой порок. Не знае колко чифта общо има.

Снимка: instagram/galena1

5. Има двама синове - Стефан и Александър. Двамата са много различни като характер. В семейството им баща им угажда повече, а Галена е тази, която трябва да казва "Не". Александър е левичар. Халена не иска трето дете. 

6. Обича да готви и го прави добре. Харесва й да меси хляб. В това начинание обикновено й помага малкият й син. 

7. По време на ковид пандемията, Галена се заразява с вируса, след като пее на абитуриенти във Велико Търново. Заразява се и малкият й син Александър. Тогава той е едва на 3 г. Двамата се изолират в апартамента в София на певицата и там се лекуват. 

8. Приема да бъде треньор в "Гласът на България", когато я канят за пети път. Признава, че преди това не се чувствала готова за тази позиция. 

9. През 2013 създава специална линия за модната марка Beyond. 

10. През януари 2024 г. галена отбеляза 20 години на сцената.