Попфолк певицата Галена и нейният син Александър са дали положителни проби за коронавирус. Това обяви самата тя в социалните мрежи, излагайки пълната хронология на събитията. Първият тест, който изпълнителката си прави в средата на миналата седмица във Велико Търново е отрицателен. Тогава тя почувствала леко неразположение, но го отдала на „умора и претоварване“.

„В петък, обаче, се събудих с температура, главоболие, липса на вкус и си направих втори PCR тест в София, който се оказа положителен. Обясниха ми, че първият тест е бил отрицателен, тъй като симптомите се развиват след 4 ден от момента на заразяване и тестът не е достатъчно сигурен преди това.“

Последвали тестове на цялото семейство на певицата и целия й екип. Единствената друга положителна проба била тази на сина й Александър. Мама Галена и тригодишният й син са под карантина в софийския апартамент на изпълнителката.

„Алекс и аз се чувстваме много добре, за щастие вирусът минава леко при нас, лекуваме се вкъщи и се надяваме скоро всичко това да е зад гърба ни.“

С тези думи тя успокои своите фенове, призовавайки ги да спазват законовите предписания, да бъдат разумни и да пазят себе си и близките си.

Галена се е заразила с COVID-19, след като пяла пред абитуриенти миналата седмица във Велико Търново.

Колеги и приятели на 35-годишната попфолк певица от Смядово й вдъхнаха кураж в социалните мрежи. "Всичко ще бъде наред! Оздравявай бързо и запази духа!" - написа Есил Дюран на колежката си. Тони Стораро я подкрепи с окуражаващ коментар, че всичко ще бъде наред, а Малина я нарече "силно момиче". Мария и Алисия се включиха с няколко емотикони сърчица.