Кристен Стюарт е една от най-хвалените от критиците млади актриси в днешно време. Тя стана известна благодарение на филма „Здрач“, който излезе през 2008 г. и от тогава за много хора главен фокус е любовният ѝ живот.

В момента Кристен Стюарт излиза с приятелката си Дилън Мейър, а доскоро имаше връзка с модела Стела Максуел. В миналото обаче е излизала и с мъже, затова отказва да бъде наричана лесбийка.

Снимка: Getty Images

Кристен Стюарт, която излиза с жени, но не е лесбийка

За пръв път стана публично известно, че Стюарт излиза с жени преди около 9 години, когато актрисата беше на 21. Медиите веднага ѝ лепнаха етикета „лесбийка“, който тя отказва да носи:

Не защото се срамувам да бъда открито хомосексуална, а защото не желая да давам личния си живот на обществото по този начин“, обясни тя в интервю за списание InStyle. „Струва ми се, че по този начин ще бъда ограбена.

Снимка: Getty Images

Приемането на етикета „лесбийка“ всъщност до голяма степен е отговорност за една звезда и това е била причината Кристен да се опитва да го избегне: „По това време не можех да разбера какво е да представляваш една цяла група хора.

Снимка: Getty Images

Вероятно най-известната връзка в живота на Кристен Стюарт е тази с партньора ѝ от „Здрач“ Робърт Патинсън. Двамата бяха двойка по времето, когато вървеше вампирската тийн поредица, но рядко проявяваха близост на публични места и връзката им винаги оставаше извън светлината на прожекторите.

Снимка: Getty Images

Някои фенове заподозряха, че между тях няма истинска любов, а създателите на „Здрач“ са използвали познатата от десетилетия в Холивуд практика да представят екранните двойки като двойки и в реалния живот.

В интервюто си Кристен обясни, че причината за тази потайност е именно желанието ѝ да запази личния си живот само за себе си:

В този период бях изключително предпазлива. Дори в предишните ми връзки, които бяха с мъже, правехме всичко по силите си да не позволяваме да бъдем фотографирани в интимни моменти, защото по този начин тези моменти вече нямаше да са наши.

Снимка: Getty Images

Въпреки опитите ѝ да запази връзката далеч от медиите, почитателите са успели да си изградят една представа за нея, каквато всъщност не е: „Връзката ни беше превърната в нещо тривиално. Бяхме вкарани в някакви роли и хората мислеха за нас по този начин. Изобщо не ми хареса.

След като започва да излиза с жени, Кристен Стюарт става малко по-разговорчива за интимния си живот: „Ако бях продължила да го крия, хората щяха да решат, че ме е срам да съм хомосексуална, затова трябваше да променя начина, по който споделям информация с обществеността“, каза актрисата.

Въпреки това тя продължава да отхвърля етикета „лесбийка“, който ѝ се струва ограничаващ.