Кралицата изпълнява първите си официални ангажименти, след като пропусна службата в паметта на жертвите на войната. 95-годишнata Елизабет Втора се срещна с ръководителя на военните сили.

Тя посрещна генерал Ник Картър, началник на Щаба на отбраната, в замъка Уиндзор. Той подготвя своето оттегляне от поста си в края на месеца.

По този начин кралицата разсея слуховете, че е твърде болна и подготвя своите наследници за предаване на поста.

Елизабет Втора бе облечена в пъстра рокля на цветя и неизменния си наниз от перли. 

Снимка: Getty Images

Нейните лекари обявиха, че тя е разтеглила връзки на гърба, заради което пропусна службата в Кенотафа. На снимките от личната си аудиенция в Дъбовата зала на Уиндзор обаче Елизабет е изправена и държи букет с красиви цветя. 

В разговора им кралицата е споделила, че е "много тъжно", че той си тръгва. На което генералът е отговорил, че е минало "много време."

Единственият човек, който е изкарал по-дълго на този пост, е бил лорд Маунтбатън, чичото на херцога на Единбург.

Връзката на кралицата с въоръжените сили започва, когато, като принцеса, се присъединява към Помощната териториална служба през 1945 г. Така тя става първата жена от кралското семейство, която се присъединява към въоръжените сили като активен член на пълен работен ден. По време на службата си  принцесата се научава да шофира и да поддържа превозни средства.

Снимка: Getty Images

За първи път от близо месец кралицата е била снимана изпълнява личен ангажимент, след като на 19 октомври беше домакин на прием за световната инвестиционна среща на върха в Уиндзор. Тя е провела лична аудиенция и с министър-председателя Борис Джонсън, но не е била заснета. 

Някои от ангажиментите си тя изпълнява и онлайн.