Лари не е просто домашен любимец. Този котарак е най-стабилната фигура на "Даунинг стрийт" 10. Вече десет години - от 15 февруари 2011 г., бившият бездомник, осиновен от най-стария лондонски приют "Батърсий догс енд кетс хоум", е на щат Главен ловец на мишки във Великобритания. 

Историята на Лари е достойна за роман и доказателство защо всички животни заслужават втори шанс - един ден може да си бездомен и да живееш на улицата, а на другия - да имаш свободен достъп през главния вход на "Даунинг стрийт", да спиш в скута на Доналд Тръмп и да имаш профил в "Туитър" с половин милион последователи.

Всичко започва от най-стария приют в Англия, основан през 1860 г., където професионалисти като Джоана Пузо полагат сериозни грижи за спасените бездомници.

"Лари беше улична котка, живееше на улиците на Лондон. Той дойде при нас с много малко история. Не знаехме много за живота му, преди да дойде в "Батърсий". Оцелявал е, хранейки се с отпадъци, вероятно е ловувал мишки. И точно тогава от "Даунинг стрийт" 10 влязоха във връзка с нас. Ако можем да им предложим котка, която да е Главен ловец на мишки - и Лари беше перфектния кандидат", разказват от приюта.

А посланието на неговата история е универсално. "Знам, че в България има голям проблем с бездомните котки и кучета и дори и те заслужават достоен живот и шанс", казва Джоана.

Вижте повече във видеото в сайта на bTV Новините.