Гостите, които ще имат честта да присъстват на сватбата на Меган Маркъл и принц Хари наистина ще бъдат поглезени като кралски особи. От двореца Кенсингтън разкриха кой ще изработи и каква ще бъде сватбената торта за 19 март, когато актрисата и принцът ще се оженят.

Дамата се казва Клеър Пътк и е известен лондонски сладкар.

Тя била помолена от двойката „да създаде лимонена торта, която пресъздава вкусовете на пролетта“, се казва в официалното съобщение. Сладкишът ще бъде покрит с маслен крем и декорирана със свежи цветя.“

„Принц Хари и госпожица Маркъл ще споделят тортата със своите гости на сватбата в Двореца Уиндзор на 19 май“, гласи официалната новина в Туитър профила на Двореца Кенсингтън.

Изборът на сладкар не е никак случаен. Поне за Меган. Клеър е била интервюирана от самата актриса преди време за вече закрития й блог за лайфстайл и храна. Така че двете вече се познават.

Клеър Пътк пък споделя колко развълнувана е от избора на бъдещата принцеса: „Не мога да изразя какво удоволствие е за мен да направя сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл. Знаейки, че те споделят същите ценности по отношение на произход на храната, устойчивост, сезонност и най-важното – вкус, прави това събитие най-вълнуващото, от което ще бъда част.“

В Инстаграм профила на сладкарницата на Клеър откриваме няколко варианта на лимонови торти, покрити със свежи цветя. Напълно вероятно е сватбеният сладкиш да бъде нещо подобно, но на няколко етажа. Истинска радост за окото, предполагаме и за стомаха!