Двама опитни водещи – Биляна Гавазова и Златимир Йочев, наследяват Антон Хекимян като основни лица на „Тази сутрин“ от 1 март. Те ще продължат мисията на сутрешния блок на bTV да предоставя на зрителите висококачествена ТВ журналистика – новини в реално време с живи включвания от страната, горещи политически разговори, разследвания и най-значимите потребителски теми.

Златимир Йочев се присъединява към редакцията с най-голямо доверие в България – тази на bTV – с 14-годишен опит в телевизията. За него запознаването на зрителите с най-важните и актуални новини рано сутрин не е ново начинание. Своите умения, опит и знания Златимир трупа като водещ на сутрешния блок в ефира на друга голяма национална телевизия - Bulgaria ON AIR, като споделя, че е благодарен на екипа й за свободата и възможността да създава качествена журналистика . А дългия си път в телевизионната журналистика Злати започва още през 2007 г. в БНТ.

Другият водещ на „Тази сутрин“ ще бъде едно от най-разпознаваемите лица на сутрешния блок и новините на bTV – Биляна Гавазова. Тя ще продължи и своята рубрика „Чети етикета“, която в последните години се утвърди като запазеното място за потребителски теми в телевизионния ефир, като често става повод за широки обществени дебати, незабавната реакция на държавните институции, проверки, експертни и консултативни съвети за подобряване качеството на живота на хората, и дори предложения за промени в законодателството.

„Биляна и Златимир са колеги с доказан журналистически опит в телевизията и нямам съмнение, че ще продължат успешно мисията на „Тази сутрин“ да представят първи на зрителите най-важните теми от деня и ексклузивните събеседници, топ експертите и авторитетите по общественозначимите теми. Пожелавам им успех и продължавам да работя заедно с тях и екипа на предаването, за да задаваме стандарта за успешен сутрешен блок в България,“ коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

Освен новия формат с двама водещи, екипът на „Тази сутрин“ ще въведе още нови елементи, които зрителите ще видят от 1-ви март, всеки делник по bTV.

Златимир Йочев е роден в Хасково през 1985 г. Четири години от детството му преминават в Триполи, Либия.

 

 

„Имах страхотно детство с много игри край плажа и приятели от различни държави. След завръщането ни в България бях повлиян от емоцията и еуфорията на футболните успехи на България на световното първенство в САЩ. Това ме накара след едногодишен престой в Руската гимназия в Хасково да се запиша в Спортното училище, където се дипломирах с пълно отличие и много натрупан спортен опит и дисциплина“ – споделя Златимир.

„Избрах журналистиката, защото това е професия, която съответства на моите способности и мечти. Доста след завършването на академичното ми образование и вече реалното практикуване – разбрах, че журналистиката е била една от несбъднатите мечти на моя покоен баща“ – допълва новото лице на bTV.

В свободното си време Златимир обича да пътешества. Той е женен за водещата на bTV Новините Марина Цекова. Двамата имат дъщеря на име Тамара.