През уикенда Кейт Мидълтън за първи път участва в подкаст. Тя направи любопитни признания за своите бременности и грижите за децата си.

„Няма да лъжа, беше леко ужасяващо“ – така определи Кейт Мидълтън излизането от болницата „Сейнт Мери“ през юли 2013 г. с първородния си син Джордж, докато отвън чакат десетки фотографи и оператори от цял свят.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„С Уилям оценяваме подкрепата на всички и благодарим за споделената радост. Тогава обаче нямахме родителски опит и не знаехме какво да правим, така че емоциите бяха разнообразни… С Уилям упражнявахме използването на бебешко столче за кола още преди раждането на Джордж, защото знаехме, че всеки момент след излизането от болницата ще бъде показан по целия свят“ – признава херцогинята на Кеймбридж.

Снимка: Getty Images

„Нощта след раждането на Джордж беше тежка. Тогава бяха най-горещите дни и нощи в годината, имаше и гръмотевични бури. Не можах да спя добре, за разлика от Джордж… Тогава не си давах сметка колко много се променя животът ни с Уилям. Докато не ти се роди дете, не можеш да разбереш тези неща. Никакво планиране не може да те подготви за този момент“ – споделя Кейт Мидълтън в подкаста Happy Mum, Happy Baby (Щастлива майка, щастливо бебе) с водеща Джована Флетчър.

Снимка: Getty Images

Херцогинята на Кеймбридж говори и за своя Hyperemesis Gravidarum – най-тежката форма на сутрешно неразположение по време на бременността. Тя е страдала от него и през трите бременности.

„Не можех да ям храни, които е желателно да се ядат. На Уилям също му беше тежко, защото не можеше с нищо да помогне“ – признава Кейт, която е опитвала с автохипноза да облекчи състоянието си.

„Тогава осъзнах голямото въздействие на съзнанието върху тялото“ – споделя тя в подкаста.

Кейт Мидълтън роди първото си дете на 22 юли 2013 г. Принцеса Шарлот се роди на 2 май 2015 г., а принц Луи се появи на бял свят на 23 април 2018 г. И трите деца се родиха в болницата, където е раждала и принцеса Даяна – „Сейнт Мери“.

„Имах много щастливо детство. Искам да съм толкова всеотдайна към децата си, колкото моите родители бяха към мен… Едно от най-любимите ми неща е да се разхождаме навън с децата. Това е много полезно не само за физиологичното здраве, но и за менталното. Простичко занимание, но те освобождава от всички грижи. Затова много държа на снимката, която направих на Шарлот, докато тя миришеше див зюмбюл в Норфолк през пролетта на 2019 г.. Точно такива моменти ценя и като родител се стремя всеки ден да осигурявам на децата подобни изживявания“ – споделя още Кейт Мидълтън в подкаста Happy Mum, Happy Baby.