Златото не ръждясва във въздуха и във водата, но какво се случва ако е в стомаха ни?

Златото за ядене с пециален вид, който използват кулинарите. В "Моето звездно парти" шеф Силвена Роу го използва успешно, за да украсява различни десерти, с което те получват изключително луксозна и бляскава визия. Шеф Силвена Роу знае как да превърне всяко парти в зрелище.

Всички епизоди на "Моето звездно парти" може да гледате безплатно за bTV Plus. 

Как да познаем колко карата е златото за готвене?

Снимка: iStock

„Трябва наистина да познавате производителя, който ви доставя ядливото злато“, споделя за Ladyzone шеф Ради Стамболов.

„Скъпите листа се създават с помощта на различни по вид преси. Те се притискат по специален начин“, пояснява той.

В кулинарията най-много се използва златото от 12 и 18 карата. „Това, което е 24 карата е наистина скъпо!“, уточнява шоколатиерът. 

Златото, което се използва в сладкарството, се продава на листове. Някои формати могат да наподобяват тефтерче. Размерите зависят от производителя.

Шеф Ради Стамболов купува 25 златни листчета с размери 5 на 5 см на цена 160 лв. освен златни, се произвеждат и сребърни листчета.

Освен ядливото злато на листове, съществува и златен прах. Понякога вместо такъв, на пазара можем да срещнем дъст, който е цветен прах, имитиращ оригиналния продукт. Златният прах е остатъчен продукт при създаването на златните листчета.

Продуктите са абсолютно безопасни за здравето. Хапването на кулинарно злато може да ви донесе само удоволствие. 

Всички епизоди на "Моето звездно парти", в които шеф Роу приготвя и десерти със злато, може да гледате безплатно за bTV Plus. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement